TV: Sådan undgår du madspild

-

Vi danskere er slemme til at smide mad ud. Faktisk så slemme, at vi har nordisk rekord i disciplinen. Men nu kan du få gode råd til, hvordan du undgår madspild.

Ifølge stifter af ”Stop Spild Af Mad”, Selina Juul, så har vi fået et nyt familiemedlem i Danmark – nemlig skraldespanden. Vi smider faktisk så meget mad ud, at hver femte indkøbsvogn, som vi fylder, ryger direkte i affaldsspanden.

- Vi har ikke styr på, hvad vi har i vores køleskab, vi køber for meget ind, vi får det ikke brugt og vi har ikke styr på de to datoer, som hedder ”Mindst holdbar til” og ”Sidste anvendelsesdato”, fortæller Selina Juul.

Der er nemlig stor forskel på de to datoer, og der er masser af gode råd at hente, hvis du vil blive bedre til at udnytte dine fødevarer.

- Sidste anvendelsesdato er de ferske varer. Fersk fisk og fersk kød. Du skal ikke spise maden efter datoen er udløbet, fordi du kan få ondt i maven af det. Men du kan for eksempel gå ind og købe noget kød, der er ved at udløbe og så putte det i fryseren, fordi så forlænger du holdbarheden, forklarer Selina Juul og uddyber:

- Mindst holdbar til betyder ”ikke giftigt efter”. Det er for eksempel chokolade, pasta, brød og kiks. Du bliver ikke syg af at spise chokolade, der er overskredet en uge. Det kan godt være, at den måske er lidt ændret i kvaliteten, men du bliver ikke syg af det.

Få flere gode råd omkring madspild i indslaget i toppen af artiklen.