Rolf Sørensen: Nej tak til fastfood!

Når premiereafsnittet af ”Moderne Mamma” ruller over skærmen på TV 2 FRI torsdag aften, er det med tidligere cykelrytter og sportskommentator Rolf Sørensen som gæst hos den italienske madmor Mamma Gabriella.

Rolf Sørensens kærlighed til det italienske køkken er stor – ikke mindst fordi han har boet 26 år i Toscana:

- Jeg har boet 26 år i Italien og betragter mig selv som dansk-italiener. Derfor er det også helt naturligt for mig at lave italiensk mad, selvom jeg må indrømme, at det hjemme i privaten mest er min kone Susanne, der kokkererer. Jeg holder mig mest til at lave de simple retter – men til gengæld elsker jeg at spise alt, hvad hun laver, siger Rolf Sørensen til tv2.dk.

Ingen frikadeller på det italienske spisebord
Den tidligere cykelrytter og hans familie har boet i Danmark de sidste fem år, og derfor er der også kommet danske retter på menuen:

- Man kan ikke gå væk fra det danske køkken, så selvfølgelig spiser vi stadig danske retter. Da vi boede i Italien, spiste vi dog aldrig dansk mad. Det holder ikke at lave frikadeller og hakkebøf med løg, når man er dernede og er omgivet af så meget dejlig mad.

- Selvom vi herhjemme spiser meget mere dansk, så vil jeg sige, at vi lever efter de italienske madprincipper. Det vil sige, at vi kun køber de råvarer, der er i sæson. Man kan sige, at vi spiser efter årstiderne. I Italien ville du aldrig købe jordbær uden for sæson, og det er det samme, vi lever efter herhjemme, fortæller den tidligere cykelrytter til tv2.dk.

- Jeg kan godt lide, at tingene tager tid
Rolf Sørensen skulle ikke bruge lang betænkningstid, da han blev spurgt, om han ville være med i det italienske madprogram:

- Jeg har tidligere fulgt med i ”Moderne Mamma”, da første sæson løb over skærmen, og jeg kan godt lide, at det er et program, hvor tingene godt må tage tid. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja til udfordringen. Og jeg sugede til mig af viden undervejs. Det skal man da, når man er i køkkenet med en italiensk mamma, siger Rolf Sørensen med et grin.

- Noget af det bedste ved det italienske køkken er fordybelsen. Det er ok, at det tager tid. En italiensk husmor stresser ikke over maden, tværtimod. Det er noget af det, jeg husker med glæde fra vores tid i Italien: Maden og roen og tiden til at lave den og nyde den. Her kunne vi virkelig lære noget i Danmark. Vi har så travlt og stresser. Der er altså noget fornuft i, at ting godt må tage tid.

Fastfood – nej tak!
Et hurtigt smut forbi Mc Donalds – det er ikke noget familien Sørensen praktiserer:

- Vi spiser altid ordentlig mad hjemme hos os, og det kan vi takke den gode madopdragelse, vi har fået i Italien, for. Vi kan godt finde på at købe en pizza hos en god pizzamand, men vi spiser aldrig junkfood fra Mc Donalds eller lignende steder. Heller ikke mine børn, de afskyer det ligefrem.

- Jeg synes, det er lidt grotesk, at vi netop ikke tager os tid til at lave den gode, ordentlige mad her i Danmark, for midt i al vores stress og jag er det altså ekstra vigtigt at spise ordentligt. Det er jo maden, der er vores benzin i hverdagen.

I klippet øverst på siden kan du se Rolf Sørensen og Gabriella i fuld sving ved gryderne - der skal laves polenta, og det kræver et vågent øje.

Se med i aften på TV 2 FRI, hvor premiereafsnittet af "Moderne Mamma" løber over skærmen klokken 20.40. 

Du kan allerede nu se snigpremieren på "Moderne Mamma" på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.