Ny helsetrend: Spis pulver i stedet for mad

En ny helsetrend skifter mad ud med pulver, der hurtigt og effektivt giver præcis den næring, som kroppen har brug for. Hver morgen skifter Anders

En ny helsetrend skifter mad ud med pulver, der hurtigt og effektivt giver præcis den næring, som kroppen har brug for.

Hver morgen skifter Anders Skovgaard Bach cornflakes og havregryn ud med en pulverblanding, der giver ham præcis det, hans krop har brug for. Hvis han er alene om aftenen, erstatter blandingen også hans traditionelle aftenmåltid.

- Det startede med, at en ven og jeg var på vej hjem fra en sommerhustur og læste en artikel på nettet om en amerikaner, som havde tænkt, at man kunne gøre mad mere smart og effektivt ved at tage alle de næringsstoffer, vi skal bruge, og blande dem i deres reneste form og derved skabe et komplet måltid, siger han.

Han begyndte at læse op på forskellige næringsstoffer og udarbejdede sammen med sin ven et regneark og fandt ud af, hvordan de kunne blande det perfekte mix og lave deres egen opskrift.

Multivitamin, kalk og valleprotein
Opskriften indeholder blandt andet havregrynsmel, et multivitaminpulver uden stivelse, ren kalk, valleprotein, salt og hørfrø.

Anders Skovgaard Bach blander de tørre varer sammen hver søndag aften. Inden han indtager blandingen i løbet af ugen, tilfører han olie og vand.

- Det er at effektivisere. For mig handler det ikke om at optimere alting, for mig er det en genvej til at leve sundt på en virkelig nem måde. Det er en hobby for mig, der er gået sport i at få opskriften helt perfekt, fortæller han.

Pulverblandingen må dog aldrig erstatte det sociale ved rigtig mad, fortæller han.

- For mig er det brændstofmåltider, der dækker alt det, jeg skal bruge lynhurtigt. Og så er der de sociale måltider, hvor det er hyggeligt at sidde om maden, siger han.

Du kan se Go' morgen Danmark på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.