12-årige Nico har sit eget landbrug - og elsker sin morgenkaffe

At stå op samtidig med fuglene og komme ud og pløje marker er tilsyneladende en tiltalende tilværelse for flere og flere unge.

At stå op samtidig med fuglene og komme ud og pløje marker er tilsyneladende en tiltalende tilværelse for flere og flere unge. De danske landbrugsskoler melder nemlig om markant flere elever, som godt kunne tænke sig at blive landmænd.

Det kan Nico Bengtsson fra Ishøj også, men han er bare lidt for ung til landsbrugsskolen. Han er 12 år, men det lader han sig ikke stoppe af.

- Jeg skal være landmand, siger han med en klar, visionær stemmeføring i tirsdagens udgave af Go' morgen Danmark.

Hvor andre 12-årige knægte ligger trygt i deres senge og står foran en kamp mod vækkeuret, starter dagen for Nico Bengtsson allerede klokken fem. Men det er ikke noget problem, for han kender nemlig et trick, som mange af hans jævnaldrende måske ikke har opdaget.

- Når jeg først får min morgenkaffe, så kan jeg hurtigt komme ud i marken.

Nico Bengtsson har lånt én hektar jord af naboer, hvor han dyrker kartofler, gulerødder, løg og meget andet.

Men kan man så tjene mange penge som 12-årig landmand, spørger en nysgerrig Lisbeth Østergaard.

- Aaaargh, jeg vil sige, det kan løbe rundt, udtrykker Nico Bengtsson, som netop er stødt på en økonomisk udfordring i form af en gammel, træt traktor, som er nødt til at blive udskiftet.

I ovenstående video kan du høre den spirende landmand fortælle om sin tidligere karriere, og få gode råd til, hvordan man dyrker gulerødder.

Du kan også se hele tirsdagens Go'morgen Danmark på TV 2 PLAY her, hvor du bl.a. også kan opdage, hvordan du kan forlænge feriestemningen med gadgets.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.