23-årige Camilla: Feminister får mig til at skamme mig over mit køn

16x9
Camilla Louise Larsen mener, at feminister kræver positiv særbehandling. Foto: Privatfoto Foto:

I går kunne tv2.dk fortælle om den bølge af kvinder, der i øjeblikket erklærer krig mod feminismen på de sociale medier. De mange tusind kvinder fra h

I går kunne tv2.dk fortælle om den bølge af kvinder, der i øjeblikket erklærer krig mod feminismen på de sociale medier. De mange tusind kvinder fra hele verden har tilsyneladende det til fælles, at de alle betragter den moderne feminisme som enten mandehadende, undertrykkende eller helt unødvendig.

Historien har ligeledes sat godt gang i debatten på Facebook, hvor flere danske kvinder nu også melder sig under fanerne. Enten som skeptiske, eller helt afvisende over for feminismens berettigelse i det moderne samfund.

En af dem er 23-årige Camilla Louise Larsen. Hun læser til pædagog til daglig og mener, at feminister i dag kun ønsker positiv særbehandling.

- Som kvinde bliver jeg tilgodeset hele tiden, hvilket for mig virker nedladende. Feminister dyrker idéen om, at kvinder per automatik SKAL overtage mandens plads i samfundet - her er jeg uenig. På nogle områder fungerer mænd bedre end kvinder, og omvendt, siger hun.

Kvalifikationer bør tælle mere end køn
Camilla Louise Larsen peger blandt andet på, at der i mange jobfag stilles hårdere krav til mænd. Det er ifølge hende ikke rimeligt, og hun efterlyser blandt feministerne en mere kønsnuanceret holdning til forskelsbehandling.

- På f.eks. politiskolen skal mændene bestå langt mere krævende prøver end kvinderne. Det har feministerne slet ikke har nogle indvendinger imod, selvom det jo strider mod ligestillingen, siger hun.

Camilla Louise Larsen er i det hele taget modstander af, at der skeles til køn i forhold til jobs og kvalifikationer. Noget som feminister altså, ifølge hende, kræver alt for meget af.

- De omstridte kvindekvoter er også et klart eksempel på, at kvinder får fortrinsret i samfundet. Ledere i erhvervslivet skal vælges på baggrund af kompetencer og ikke på, om de har bryster eller ej, siger hun.

Feminismen har overlevet sig selv
At der stadig er behov for feminisme i dagens Danmark, afviser Camilla Louise Larsen derfor blankt. Hun mener, at feminismen var historisk berettiget, men med tiden er blevet unødvendig.

- Den feministiske ideologi har jo rødder langt tilbage, til engang hvor kvinder reelt var undertrykte i samfundet. Men kvinder i dag er fuldt ud ligestillede med mænd, hvis ikke bedre stillede. Feminismen har i dén grad overlevet sig selv, siger hun.

Hendes holdning til den moderne feminist er dermed klar og kontant.

- Jeg mener, at feminister hader mænd og er helt igennem dobbeltmoralske. De får mig til at skamme mig over mit eget køn, siger hun.


TV2.dk har forsøgt at indhente en kommentar fra Dansk Kvindesamfund, men dette har desværre ikke været muligt.