Så store skattefri julegaver må du få af chefen

Der er helt klare regler for, hvornår du skal betale skat af julegaven fra din arbejdsgiver.

Der er helt klare regler for, hvornår du skal betale skat af julegaven fra din arbejdsgiver. I indslaget ovenfor viser vi dig, hvor meget du må få af din arbejdsgiver uden at du skal betale skat.

Langt de fleste danske lønmodtagere får en julegave fra deres arbejdsplads. Men hvornår er julegaven egentlig skattefri, og hvornår skal du betale skat af gaven? I indslaget ovenfor gennemgår vi fem eksempler på gaver, der er skattefri og gaver, der ikke er.

Modtager du gaver fra din arbejdsgiver på 1.100 kroner – eller mindre - i løbet af året, skal du ikke betale skat af gaverne.

Modtager du derimod gaver, der har en højere værdi end 1.100 kroner, så skal du betale skat af hele beløbet. Som udgangspunkt.

Der er dog særlige regler for julegaven, som gør, at du godt kan få gaver fro et samlet beløb på over 1.100 kroner, men hvor hele julegaven alligevel bliver skattefri. Det skyldes, at der er en særregel, der gør, at du ikke skal betale skat af din julegave, hvis den holder sig under en værdi på 800 kroner. Det får du også eksempler på i indslaget ovenfor.

I indslaget ovenfor er det skatterådgiver Søren Bech fra revisionsselskabet PwC, der fortæller om din skattepligt af julegaver fra chefen.