Årets tjener: Så lækkert ville han servere en flødehavarti

Se Go' aften Danmark på TV 2 PLAY her

Årets danske kok og tjener blev søndag kåret i Bella Center København. En lykkelig Lasse Strarup Petersen vandt titlen som Årets Kok 2015, mens Heine Rene Egelund tog sejren hos tjenerne.

De to vindere besøgte mandag Go’ aften Danmark, hvor de begge fortalte, at de stadig havde noget svært ved at forstå, hvad der var sket denne søndag i Bella Centeret.

Derudover viste Heine Rene Egelund prøver på sin tjenermæssige formåen, da han blev udfordret i at servere noget så "lavkulinarisk" som en flødehavari på lækker vis. En opgave han til fulde magtede, viste det sig:

- Jamen ikke mindst, så ville jeg sige, at havarti er jo nok en af de mest kendte oste og den smager godt.

- Nogle af dem har også en lille smule salt, og det er perfekt med en hvidvin, helst en Riesling, gerne til den lidt tørre side med noget alder, så det går ind og bryder den her lidt salte og den fedme, der er, så får du faktisk et elegant spil sammen med osten, lød det blandt andet fra Heine Rene Egelund, der tilføjede, at flødehavartien derfor ikke burde serveres til morgenmaden:

- Næste gang man køber den, så skal man ikke komme den på sit morgenbrød, men skære en skive af den og så ikke mindst tage et godt glas hvidvin, gerne noget Riesling, og så får de en helt anden smag.

Se hele mestertjenerens flotte præsentation af osteklassikeren i videoen øverst i artiklen.

Hør også, hvordan årets kok og tjener 2015 havde det med at vinde priserne her: Årets kok og tjener 2015: Det er svært at fatte

Og se hele indslaget med de glade vindere på TV 2 PLAY her:

Se Go' aften Danmark på TV 2 PLAY