Her er Danmarks 5 bedste ideer

De fem bedste idéer er gået videre i idékonkurrencen Danske Ideer.

De fem bedste idéer er gået videre i idékonkurrencen Danske Ideer. Her kan du læse om idéerne.

En app, der fortæller dig, hvornår du er syg, et nyt redskab, der overvåger din afføring og en billig e-bog, der bliver opladet via solceller. Det er blandt de ideer, der er gået videre i idekonkurrencen Danske Ideer.

Mandag aften blev de fem bedste ideer nemlig udpeget, og de kæmper nu om at vinde idékonkurrencen Danske Ideer.

Her kan du læse om de fem bedste idéer:

PodDoc
PodDoc er en app til din telefon, der kan fortælle dig, når du er ved at blive syg. Den opfanger nemlig dit åndedræt og giver dig et resultat med det samme. Hvis du er rask, sker der ingenting, men hvis den opdager en almindelig forkølelse, får du en sms med diagnosen. Hvis PodDoc opfanger en sygdom, som er uden for det normale, vil du blive kontaktet af din læge.  

Sewer Bot 
Sewer Bot overvåger din afføring. Det er nemlig et redskab, der skal bevæge sig under jorden i afføring og samle data om vores sundhed for at beskytte os mod sygdomme, før de bliver en trussel for vores helbred.

Umune
Umune er en ny teknologi til at styrke immunsystemet, der gør det muligt at programmere og kontrollere vores immunsystem. Umune kan fjerne  specifikke celler i blodet, eksempelvis kræftceller, infektioner og andre livstruende og skadelige påvirkninger af kroppen.

OmniPaper
OmniPaper er en billig udgave af en e-bog som kan lades op gennem solceller. E-bogen henvender sig til folk i fattige lande. Eksempelvis dør folk i Somalia, fordi de har en begrænset viden om sygdomme. Med OmniPaper får de mulighed for at læse om natten i mørket, hvor e-bogen er opladt og på den måde opnå en større viden.

BioShield
I udviklingslandene er den primære fødevarekilde samt indkomst landbrug, men lige nu er det 30 procent af afgrøderne, der går tabt, fordi de har ringe muligheder for at opbevare dem. Det skal BioShield lave om på. Bioshield er nemlig et beskyttelsesskjold til frø og korn, så de ikke går tabt.

De fem deltagere har mulighed for at komme op med en helt ny idé i finalen den 20. april.

Vinderen modtager et sponsorat til Singularity University’s 10 ugers studieprogram sammen med 80 studerende fra hele verden.

Danske Ideer er både et træningsprogram og en konkurrence. Forløbet er delt op i tre faser, som du kan læse om her.

  • I den første del vælger Danske Ideer 60 personer, der går videre til næste fase. Her kigger de ligeså meget efter ansøgernes idéer som deres personlighed.
  • Konkurrencens anden del er en træningsuge på fem dage. Deltagerne bliver delt op i grupper på fem, hvor de sammen udvikler en idé. Undervejs får deltagerne point ud fra disse tre systemer: 
  1. Deltagerne giver hinanden point ud fra professionalisme, involvering og personlighed i løbet af de fem dage.
  2. Når deltagerne fremlægger idéen på den femte aften, får grupperne, der gør det godt, ekstra point.
  3. Den sidste måde at få point på er ved at blive udpeget af en anden deltager. Deltagerne bliver nemlig bedt om at sige, hvem der skal af sted, hvis de ikke kan vælge sig selv.

Om aftenen på den femte dag går én deltager videre fra fem forskellige grupper.

  • I den tredje del har de sidste fem deltagere to uger til hver for sig at udvikle på idéen, som deres gruppe havde. Herefter skal de fremlægge den, hvor vinderen bliver valgt samme dag. Vinderen kommer på et 10 ugers langt studieprogram på Singularity University.