Mobbet til selvmord på Facebook: Kammeraterne håbede, hun var død

Du kan se dokumentaren Teenage-selvmordene på TV 2 PLAY. Efter Cecilie Brenfelt blev mobbet på de sociale medier, forsøgte hun at begå selvmord.

Du kan se dokumentaren Teenage-selvmordene på TV 2 PLAY.

Efter Cecilie Brenfelt blev mobbet på de sociale medier, forsøgte hun at begå selvmord.

- De skrev, at jeg ikke fortjente at leve, og at der ikke var var nogen mening med, at jeg var her, fordi jeg alligevel var så klam, grim og dum, at jeg ikke fortjente at gå på jorden, fortæller hun.

Beskederne fik for to år siden Cecilie Brenfelt til at forsøge at tage livet af sig selv. Inden hun forsøgte, skrev hun til sin veninde, at hun ville gøre det.

Men selvmordet mislykkedes, og Cecilie Brenfelt vågnede i stedet op til flere beskeder på de sociale medier.

- Vi håber ikke, at du læser de her beskeder, for vi håber, at du ligger død nu, fortæller Cecilie Brenfelt, at der stod i dem.

Man har brug for accept på sociale medier
Mobningen startede for i dag 18-årige Cecilie Brenfelt, da hun startede på en ny skole. Hun kom fra en vennekreds, hvor alle blev accepteret på de sociale medier, fortæller hun.

Men sådan var det ikke på hendes nye skole.

- Det er vigtigt at blive accepteret på de sociale medier, fordi alle bliver accepteret der. Men sådan var det ikke længere på min nye skole, fortæller Cecilie Brenfelt.

Beskederne ramte Cecilie Brenfelt dybt, selvom de kom fra personer, som hun knapt nok kendte.

- Hvis man får at vide på de sociale medier, at man er ulækker og dum, så kan man tænke, at personen ikke kender mig, og det derfor kan være rigtigt, det personen siger, lyder det fra Cecilie Brenfelt.

Cecilie Brenfelt forsøgte at lukke sin Facebook-profil flere gange for at undgå mobningen. Men hendes omgangskreds opsøgte hende i stedet gennem telefonopkald og sms’er.

Du kan se hele interviewet med Cecilie Bernfelt her:

I klippet øverst oppe kan du høre mere om, hvordan mobningen førte Cecilie Brenfelt til selvmordsforsøg.