Sol over Gudhjem: Her er de hemmelige råvarer

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY Den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem udspiller sig lørdag på Bornholm - og sendes for første gang direkte p

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY

Den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem udspiller sig lørdag på Bornholm - og sendes for første gang direkte på TV 2 og på TV 2 Play.

En af udfordringerne ved konkurrencen er blandt andet, at en stor del af råvarerne, som kokkene skal arbejde med, er ukendt indtil konkurrencen går i gang.

I alt fire kokke dyster imod hinanden, og de skal på blot et par timer levere forret og hovedret. Ingredienserne til forretten kender deltagerne først 30 minutter, inden de skal i gang i køkkenet.

Men det er bestemt lækre ting, de fire top-kokke har fået til at kreere en lækker forret. Det er blandt andet helt frisk østersø-torsk - som TV 2's gastronomiske ekspert Svend Rasmussen kalder lækrere end torsk fra Nordsøen.

Der er også indvolde fra en kalv, limfjordsmuslinger og dobbeltkærnet smør fra Christiansfeld blandt de ingredienser, der var hemmelige for deltagerne indtil lige før konkurrencen begyndte.

- Det er en helt anden måde at arbejde på end ved Bocuse D'Or, fortæller den tidligere nummer to ved det, der kaldes verdensmesterskaberne for kokke, Jeppe Foldager, der kommer fra restaurant Alberto K - og som er en af deltagerne ved Sol over Gudhjem.

Sol over Gudhjem kan ses direkte på TV 2 og TV 2 Play lørdag kl. 14.00-16.45

Sol over Gudhjem

  • Er en kokkekonkurrence, der afholdes hvert år på Bornholm i Gudhjem.
  • Det er brødrene Mikkel og Mads Marschall, der har taget initiativ til konkurrencen, der blev afholdt første gang i 2009.  
  • Konkurrencen går ud på, at fire kokke dyster mod hinanden.
  • De skal lave en forret og en hovedret på udelukkende lokale råvarer.
  • Forretten har de ikke mulighed for at forberede sig på, da de først tre kvarter før start får udleveret en kasse med de råvarer der skal indgå i retten.
  • Hovedretten til dette års udgave bestod af kalvebryst, nyrer, hjerte eller lever. Æblemost fra Bornholms mosteri, kærnemælk fra Sct. Clemens, røg som smagsgiver og et hemmeligt element i retten.
  • Dommerpanelet består af fire af Danmarks bedste kokke: Kenneth Hansen, Per Thøstesen, Jesper Koch og Esben Holmboe Bang
  • Sidste år var 10.000 mennesker dukket op som tilskuere.
  • Udover selve konkurrencen består Sol over Gudhjem også af et åbent madmarked, og der bliver delt 400 smagsprøver ud til publikum i forbindelse med, at årets produktpris skal kåres. 
  • Du kan se hele 'Sol over Gudhjem' på TV 2 Play