Sol over Gudhjem: Her er de hemmelige råvarer

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY

Den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem udspiller sig lørdag på Bornholm - og sendes for første gang direkte på TV 2 og på TV 2 Play.

En af udfordringerne ved konkurrencen er blandt andet, at en stor del af råvarerne, som kokkene skal arbejde med, er ukendt indtil konkurrencen går i gang.

I alt fire kokke dyster imod hinanden, og de skal på blot et par timer levere forret og hovedret. Ingredienserne til forretten kender deltagerne først 30 minutter, inden de skal i gang i køkkenet.

Men det er bestemt lækre ting, de fire top-kokke har fået til at kreere en lækker forret. Det er blandt andet helt frisk østersø-torsk - som TV 2's gastronomiske ekspert Svend Rasmussen kalder lækrere end torsk fra Nordsøen.

Der er også indvolde fra en kalv, limfjordsmuslinger og dobbeltkærnet smør fra Christiansfeld blandt de ingredienser, der var hemmelige for deltagerne indtil lige før konkurrencen begyndte.

- Det er en helt anden måde at arbejde på end ved Bocuse D'Or, fortæller den tidligere nummer to ved det, der kaldes verdensmesterskaberne for kokke, Jeppe Foldager, der kommer fra restaurant Alberto K - og som er en af deltagerne ved Sol over Gudhjem.

Sol over Gudhjem kan ses direkte på TV 2 og TV 2 Play lørdag kl. 14.00-16.45