Sol over Gudhjem: Sådan har du nok ikke lavet spidskål derhjemme

16x9

Se 'Sol over Gudhjem' på TV 2 Play Spidskål er normalt en forholdsvis nem ting at forberede til middagen.

Se 'Sol over Gudhjem' på TV 2 Play

Spidskål er normalt en forholdsvis nem ting at forberede til middagen. Men kokken Andreas Bagh fandt en måde at gøre det lidt mere avanceret end de fleste har oplevet det før.

Til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem skar kokken fra Kong Hans Kælder nemlig ind til stokkene på kålen, lagde det i koldt vand og gav det til sidst en tur under en flamme.

Det gav sjove, krøllede stykker kål med en mørk farve.

Kålen blev serveret til en indbagt torsk og muslingesauce, som indbragte Andreas Bagh en tredjeplads i konkurrencen, der blev vundet af Kadeau-kokken Morten Falk.

Sol over Gudhjem

  • Er en kokkekonkurrence, der afholdes hvert år på Bornholm i Gudhjem.
  • Det er brødrene Mikkel og Mads Marschall, der har taget initiativ til konkurrencen, der blev afholdt første gang i 2009.  
  • Konkurrencen går ud på, at fire kokke dyster mod hinanden.
  • De skal lave en forret og en hovedret på udelukkende lokale råvarer.
  • Forretten har de ikke mulighed for at forberede sig på, da de først tre kvarter før start får udleveret en kasse med de råvarer der skal indgå i retten.
  • Hovedretten til dette års udgave bestod af kalvebryst, nyrer, hjerte eller lever. Æblemost fra Bornholms mosteri, kærnemælk fra Sct. Clemens, røg som smagsgiver og et hemmeligt element i retten.
  • Dommerpanelet består af fire af Danmarks bedste kokke: Kenneth Hansen, Per Thøstesen, Jesper Koch og Esben Holmboe Bang
  • Sidste år var 10.000 mennesker dukket op som tilskuere.
  • Udover selve konkurrencen består Sol over Gudhjem også af et åbent madmarked, og der bliver delt 400 smagsprøver ud til publikum i forbindelse med, at årets produktpris skal kåres. 
  • Du kan se hele 'Sol over Gudhjem' på TV 2 Play