Sol over Gudhjem: Se topkokkenes improviserede forretter

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY

Med 183 point af 240 mulige blev Jeppe Foldager fra Alberto K den kok, der fik den højeste karakter for sin forret ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, som sendes direkte på TV 2 lørdag eftermiddag.

Hans forret af grillet torsk, grillet salat og kartoffelcreme og en røget muslingesauce blev et kæmpehit hos dommerne, der generelt var meget begejstrede for niveauet til de fire forretter, som kokkene kun havde en halv time til at planlægge, efter de fik at vide, hvilke råvarer de havde til rådighed.

- Vi har set fire helt forskellige tilberedningsmetoder - og niveauet er meget højt, forklarer kok - og dommer ved konkurrencen - Per Thøstesen.

Over artiklen kan du se Jeppe Foldagers præsentation af sin ret. Og herunder kan du se de tre andre kokkes bud på en lækker forret af de samme ingredienser.

176 point:

Morten Falk, Restaurant Kadeau: Stegt torsk med syltede grønne jordbær, hakkede østers og en creme på røgede muslinger

167 point:

Andreas Bagh, Kong Hans Kælder: Torsk bagt i saltdej med spidskål og sauce på muslinger og saltet smør

128 point:

Mikkel Olsen, Babette: Saltet torsk, creme af muslinger, grønne asparges og grønne jordbær