Sol over Gudhjem: Se topkokkenes improviserede forretter

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY Med 183 point af 240 mulige blev Jeppe Foldager fra Alberto K den kok, der fik den højeste karakter for sin forret

Se Sol over Gudhjem på TV 2 PLAY

Med 183 point af 240 mulige blev Jeppe Foldager fra Alberto K den kok, der fik den højeste karakter for sin forret ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, som sendes direkte på TV 2 lørdag eftermiddag.

Hans forret af grillet torsk, grillet salat og kartoffelcreme og en røget muslingesauce blev et kæmpehit hos dommerne, der generelt var meget begejstrede for niveauet til de fire forretter, som kokkene kun havde en halv time til at planlægge, efter de fik at vide, hvilke råvarer de havde til rådighed.

- Vi har set fire helt forskellige tilberedningsmetoder - og niveauet er meget højt, forklarer kok - og dommer ved konkurrencen - Per Thøstesen.

Over artiklen kan du se Jeppe Foldagers præsentation af sin ret. Og herunder kan du se de tre andre kokkes bud på en lækker forret af de samme ingredienser.

176 point:

Morten Falk, Restaurant Kadeau: Stegt torsk med syltede grønne jordbær, hakkede østers og en creme på røgede muslinger

167 point:

Andreas Bagh, Kong Hans Kælder: Torsk bagt i saltdej med spidskål og sauce på muslinger og saltet smør

128 point:

Mikkel Olsen, Babette: Saltet torsk, creme af muslinger, grønne asparges og grønne jordbær

Sol over Gudhjem

  • Er en kokkekonkurrence, der afholdes hvert år på Bornholm i Gudhjem.
  • Det er brødrene Mikkel og Mads Marschall, der har taget initiativ til konkurrencen, der blev afholdt første gang i 2009.  
  • Konkurrencen går ud på, at fire kokke dyster mod hinanden.
  • De skal lave en forret og en hovedret på udelukkende lokale råvarer.
  • Forretten har de ikke mulighed for at forberede sig på, da de først tre kvarter før start får udleveret en kasse med de råvarer der skal indgå i retten.
  • Hovedretten til dette års udgave bestod af kalvebryst, nyrer, hjerte eller lever. Æblemost fra Bornholms mosteri, kærnemælk fra Sct. Clemens, røg som smagsgiver og et hemmeligt element i retten.
  • Dommerpanelet består af fire af Danmarks bedste kokke: Kenneth Hansen, Per Thøstesen, Jesper Koch og Esben Holmboe Bang
  • Sidste år var 10.000 mennesker dukket op som tilskuere.
  • Udover selve konkurrencen består Sol over Gudhjem også af et åbent madmarked, og der bliver delt 400 smagsprøver ud til publikum i forbindelse med, at årets produktpris skal kåres. 
  • Du kan se hele 'Sol over Gudhjem' på TV 2 Play