Madplan: Lette retter til ovnen

16x9

Gør det nemt for dig selv og hele familien at lave mad hver dag. Med 'Kokkelærerens Madplan' får du hver uge fem opskrifter, en oversigt og en indkøbsliste.

Hvis du mangler en hjælpende hånd i familien til hverdagens aftensmad, så kan denne madplan måske være løsningen.

Kokkefaglærer Thomas Toftdahl sammensætter hver uge en madplan til en travl familie, der gerne vil gøre madlavningen nem, men samtidig også få en varieret kost med masser af grønt, fisk og forskellige kødtyper. Med madplanen får du opskrifter på fem nemme hverdagsretter beregnet til to voksne og to børn.

Se opskrifterne længere nede i artiklen.

Målet er, at du skal kunne lave maden på 35 minutter, og der vil altid være forslag til, hvordan resterne kan bruges på madpakken dagen efter.

Der er taget udgangspunkt i sæsonens råvarer, og de er indtænkt i madplanen således, at du får brugt det hele for på den måde at undgå madspild.

- Nu er sommeren over os, og retterne er meget lette at lave. De tager ikke så lang tid, og de er med få ingredienser. Man kan altid prøve sig frem med årstidens grønt, og tilføje for eksempel krydderurter fra altanen. Køb endelig store krukker med basilikum, timian, chili, hvidløg og så videre, og vær ikke bange for at komme ingredienser i der giver smag og udseende, siger Thomas Toftdahl.

Han minder desuden om, at man på denne tid af året skal huske at få brugt alle de lækre bær og frugter, der er til rådighed sommeren over.

- Jordbær, rabarber, meloner er fantastisk til dessert. Man kan også lave grød, der smager super godt med lidt fløde eller som tilbehør til en neutral vaniljeis. Som hovedregel er grød nemt at lave, det er blot bær, der koges ud med lidt vand og sukker. Der er som regel nok stivelse i, til at det tykner, elles kan man købe en en pose med pektin og gemme i skabet, siger han.

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

 

Thomas Toftdahl

Thomas Toftdahl er uddannet kok og har det seneste år undervist fremtidige danske kokke på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, København.

Han har igennem sin karriere arbejdet på blandt andet:

Hotel Ruth i Skagen, været restaurantchef på La Sabbia i Skodsborg og desuden arbejdet en del i udlandet for Røde Kors. 

Thomas Toftdahls madplan tager udgangspunkt i sin egen families hverdagsretter og sæsonens råvarer.