Er madpakken for kedelig? Her er to lækre snacks

Juniorkokkene Josefine og Andreas vil hele august måned inspirere danske børn og forældre til at opgradere madpakkerne fra flade madder til lækre delikatesser.

14-årige Josefine smører selv sin madpakke hver dag, for på den måde sikrer hun sig et lækkert måltid til frokostpausen.

En af favoritterne, som Josefine kommer i madpakken til mellemmad, er af den søde slags på den sunde måde - nemlig bananpandekager med æble.

Det tager cirka en halv time at lave pandekagerne, vurderer Josefine, og derfor opfordrer hun til, at man laver dem aftenen før, og kommer dem i en lufttæt beholder på køl natten over.

- Det er sådan en lille snack, man kan have med i stedet for en pålægschokolademad.

- Det er sådan set meget simpelt, for det er alt sammen ting, som man ofte har derhjemme, og så bliver det lavet til noget helt nyt, det er meget spændende, siger Josefine.

Sprøde italienske ostesnacks
Andreas har en stor forkærlighed for det italienske køkken, og derfor har han naturligvis fundet inspiration herfra til sine madpakkesnacks.

De består i alt sin herlighed af butterdej, den italienske flødeost ricotta, parmesanost, pinjekerner, tabasco og den let bitre salat radicchio, der er lynstegt i olivenolie.

Som du kan se i klippet herunder, så er der en helt bestemt fremgangsmåde for, hvordan man fylder butterdejstrekanterne, forklarer Andreas.

- Først skal der lidt ricotta i bunden, så skal der lidt salat ovenpå, som jeg har stegt på panden lige før, så lidt pinjekerner, så noget parmesanost, og så skal de pensles med æg, når de er lukket, siger han.

Da de italienske snacks tager omkring tyve minutter at lave, fortæller Andreas, så kan man med fordel lave dem aftenen før.

Husk, at du hele august måned kan finde inspiration og opskrifter til madpakker ved at klikke på linket her. Du kan desuden vinde fede præmier i TV 2s store #adpakke konkurrence.

Det eneste du skal gøre er at tage et billede af dine kedelige madpakker og uploade dem med #adpakke. Læs mere om konkurrencen her.