Enkel metode: Sådan får du sprøde svær på stegen hver gang

Hvis sværene på en flæskesteg er blevet bløde, kan man ligeså godt skære dem af og smide dem ud.

Det fortæller kok Mikkel Marchall, der i klippet øverst i artiklen, viser en simpel teknik til at opnå knasende sprøde flæskesvær på stegen, uden kødet bliver så tørt, at det skal skylles ned med en tønde øl.

- Det er min farmors opskrift, jeg følger, og med den bliver sværen helt sprød og kødet bliver gennemsteg, men ikke tør.

- Hvis kødet skal være endnu mere saftigt, skal man vælge en flæskesteg af enten ribbensteg eller nakkekam i stedet for svinekam. Vælger man nakkekam, skal den have lidt længere tid i ovnen.

Du finder opskriften her:

Ingen salt imellem sværene
Selvom mange opskrifter dikterer, at man skal være meget omhyggelig med at gnide salt helt ned imellem sværene, man netop har ridset, så er det ifølge Mikkel Marschall ikke nødvendigt.

- Jeg drysser salt på hele stegen, og masserer det ind i kødet, men jeg kommer ikke salt imellem sværene.

- Det skyldes, at jeg kommer vand i bradepanden, og lægger stegen med sværene nedad i vandet. På den måde dannes der nærmest en saltlage, og saltet bliver fint fordelt også imellem sværene, siger han.

Drop også laurbærbladene
Følger man Mikkel Marschalls metode, så kan man også godt droppe at sætte laurbærblade eller nelliker imellem alle sværene, forklarer han.

- Hvis man gerne vil have mere julesmag, skal man komme laurbærblade og nelliker i bradepanden. Men jeg forstår ikke de her brændte laurbærblade, der skal sidde mellem to stykker svær, siger han.   

I klippet øverst i artiklen kan du se, hvordan Mikkel Marschall laver flæskesteg, og opskriften finder du ovenfor. Herunder får du Mikkel Marschalls opskrift på saftig andesteg.