Sådan laver du mad til flere dage - nemt og billigt

Der findes dage, hvor madlavning er en sur pligt.

På sådan nogle dage kan en opskrift på en lynhurtig ret gøre underværker.

Men hvad der kan være endnu bedre, er en opskrift på en ret, der nærmest laver sig selv, giver rester til flere dage, kan laves om til andre retter, er billig i indkøb, og sidst men ikke mindst er rigtig sund.

Sådan en opskrift laver kok Mikkel Marschall i klippet øverst i artiklen, og den vækker minder om hans egen barndom, fortæller han.

- Jeg kan huske den, fra da jeg var lille. Jeg kom hjem fra fodboldtræning, det var koldt udenfor, og jeg fik en dejlig varm suppe.

- Vi laver faktisk en fond, der også bliver en suppe. Vi får noget rigtig dejligt kalvebryst, det koster næsten ingenting, og vi får mad til fire dage. Man behøver ikke være låst i, at det skal være kalvespidsbryst. Ureelle udskæringer, skanke og lignende er godt på den her måde, siger han.

En glemt opskrift
Opskriften minder om, hvad nogle vil kalde for en mormorsuppe, der ifølge Mikkel Marschall er gået lidt i glemmebogen.

Han forklarer, at fordelen ved denne type opskrift er, at man kan købe meget kød til få penge, så der for det første er mad til flere dage, og for det andet giver rester, som man kan bruge til andre opskrifter.

I følge opskriften, som du finder herunder, koger man kødet mørt i vand, og på den måde får man en lækker og smagfuld suppe. Noget af kødet skærer man i tern og hælder tilbage i suppen, der serveres med grøntsager.

Men man kan også bruge suppen som fond, der kan gemmes til en anden gang og bruges til sovs. Resten af kødet kan man lave en lækker salat ud af, som Mikkel Marschall har lavet en opskrift på herunder. Du finder mange flere af hans nemme opskrifter ved at klikke her.