Sådan bliver én kylling til tre måltider

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY

Store portioner sparer både tid og penge - her viser kok Gorm Wisweh, hvordan en hel kylling bliver til tre måltider. 

Tanken om en hel kylling kan måske virke som meget kød, hvis man bor alene eller er et par. Men med lidt planlægning kan det vise sig at være både en smags- og prismæssig gevinst at vælge den fremfor de allerede parterede kyllinger fra supermarkedet. 

Det mener kok Gorm Wisweh, der onsdag morgen var i 'Go' morgen Danmark' for at vise, hvordan en hel kylling kan give mad til to personer i tre dage.

- Vi er blevet dårligere og dårligere til at købe hele kyllinger, fordi familierne bliver mindre, og vi bliver flere singler. Mange går derfor i supermarkeder og køber det der vandpumpede bryst, men på en hel kylling er der altså rigtig meget saft og kraft med i købet, siger Gorm Wisweh.

Han giver her opskriften på, hvordan du laver mad til flere dage - uden at spise den samme ret igen og igen.

Dag 1: Kyllingeoverlår med rosmarinpolenta, rosenkål og æbler:

Førstedagen kræver mest håndtering af selve kyllingen. I denne opskrift bliver hele kyllingen marineret i en hjemmelavet krydderiblanding, før den bliver stegt i ovnen. 

Se opskriften lige her:

Dag 2: Kyllingebryst med wasabi

På andendagen kan du servere kyllingebrystet i en alternativ form for cæsarsalat.

Se opskriften lige her:

Dag 3: Spicy japansk nudelsuppe

Når der er brusk og ben ved, holder kyllingen på saft og kraft. Det kan man lave en rigtig god fond af, som kan bruges til en lækker suppe. 

Se opskriften lige her:

Du kan finde mange flere opskrifter med kylling ved at klikke her - eller se tips og tricks til at partere en hel kylling i klippet herunder: