Nu skal der spinat i isen

Er du ved at have fået rigeligt af normal fløde- og sodavandsis, er her en anderledes variant.  

Det kan godt være, at sommeren i år ikke har vist sig fra sin mest prangende side. Men med udsigt til en uge, der står i solskinnets tegn, er det oplagt at forlænge issæsonen lidt endnu. 

Og vil du prøve en is, du nok ikke har smagt før, er her et godt og anderledes bud. Det er nemlig muligt at lave is ud af spinat - en ingrediens, der ellers ikke traditionelt forbindes med det søde køkken. 

Udover spinat skal man have fat i frosne bananer og vaniljepulver. Hele opskriften kan du se herunder: 

I Go' morgen Danmark-studiet laver Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun fra Greengoddess også en mere speciel variant. De putter nemlig også matcha i isen.

- Det er koncentreret og pulveriseret grøn te, som giver en super opkvikkende effekt, forklarer Caroline Fibæk.

Matcha kan købes i de fleste helsekostforretninger og i nogle supermarkeder.

Resultatet er - ifølge de to is-damer - en is, som både er relativt sund og markant sødere, end man forestiller sig.  

Ingen brug for ismaskine 

Fordelen ved isen er desuden, at du kan lave den uden brug af en ismaskine. Alt, hvad du skal bruge, er en blender.

De frosne bananer er nemlig nok til at forvandle ingredienserne til is. 

- Det er en simpel is. Den skal bare blendes og spises, siger Caroline Fibæk.

Har du fået lyst til mere is, kan du også prøve kræfter med chokolade mousse-isen herunder: