I dag må du spise alt det du vil: Her er verdens nemmeste chokoladekage

Glem alt om avancerede chokoladekageprojekter. Her er den eneste opskrift, du har brug for.

Det er international chokoladedag, og det betyder naturligvis, at chokoladen skal flyde i stride strømme.

Drik det, tyg det, frys det, riv det, smelt det på tungen.

Der er ikke nok spalteplads i denne verden til at gennemgå alle de mange former, som chokolade kan tage. Men lad os blot nøgternt konkludere, at kun fantasien sætter grænser.

Mayaerne kaldte det ka-ka-w, og ifølge aztekerne var det krigernes føde. De havde eksempelvis en lille feltration med, når de var på togt, der hurtigt kunne opløses i vand.

Der skulle dog gå mange hundrede år, før chokolade blev til det produkt, de fleste af os forbinder det med i dag. Læs mere om det i denne artikel.

Hvis du har tænkt dig at fejre chokoladens internationale dag, så har vi her et rigtig godt bud på, hvad du nemt kan forkæle familien med.

Den nemme chokoladekage
Hvis du dribler imellem, om du skal lave en chokoladekage eller ej, bør du uden tøven gå i køkkenet med det samme.

For med denne opskrift i hånden er det lige så let som en leg at hive et friskbagt mesterværk ud af ovnen. 

Louisa Lorang står som forfatter på opskriften til verdens nemmeste chokoladekage, men ifølge hende selv er det professionel traver, fortæller hun til TV 2.

 - Det er en klassisk kokkeopskrift, og jeg tror, at de fleste kokke i verden bruger den her opskrift som basis til andre chokoladekageopskrifter.

- Du kan nærmest spørge hvilken som helst kok om målene på en chokoladekage, og så vil du få den her opskrift. Den er nem at huske, for der er få ingredienser i og få ting, man skal kunne, for at det fungerer, siger hun.

Den dovne version
Der er dog en lille forskel på Louisa Lorangs opskrift og den traditionelle kokkeversion. Hvis det kan lade sig gøre, hopper Louisa Lorang nemlig helst over, hvor gærdet er lavest.

For en mere luftig kage, og hvis det skal være lige efter bogen, skal æggehviderne piskes stive, og æggeblommerne piskes med sukker. Derefter vendes det hele forsigtigt sammen.

- Men jeg synes, det er fedest at lave løsninger, der virker hurtigt, og det her er den nemme husmoderversion.

- Min opskrift giver en lidt mere konfektagtig kage, for jeg blander bare hele æg i dejen, det synes jeg fungerer. Kagen vil hæve op i ovnen og falde lidt sammen igen, når den tages ud. Det giver en saftig og fugtig kage, der kan holde sig i lang tid, siger Louisa Lorang.

 

Find på din egen version
I opskriften er der er et vis spring i tilberedningstiden. Det skyldes, at kagen kan varieres på mange måder, både hvad angår ingredienser og bageformen.

Bruger du en lille bageform, skal den have længere tid i ovnen, end hvis du bruger en stor bageform, hvor kagedejen ligger i et tyndt lag.

Du kan variere kagen på alle mulige måder, ved eksempelvis at tilføje nødder eller kokos i dejen. Du kan også toppe kagen med alverdens former for glasur eller måske vingummibamser - det er bare at prøve sig frem.

Derudover kan du vælge helt at undlade at bruge mel i opskriften, så kan folk med glutenallergi også spise den med velbehag, lyder tippet fra Louisa Lorang.