Var tæt på at miste førligheden - nu skal han igennem sit livs hårdeste udfordring

Lægerne tvivlede på, at Frederik Bundesen ville komme til at gå, efter han brækkede hoften fem steder. Men nu deltager han i tv-programmet 'Korpset'.

Det er knap tre år siden, at den nu 25-årige Frederik Bundesen kom slemt til skade, mens han stod på snowboard. Hans hofte brækkede fem steder under et styrt - og lægerne var ikke sikre på, at han nogensinde ville kunne gå igen. 

- Det har været en hård kamp, hvor jeg har været igennem meget genoptræning. Men jeg er kommet til et punkt nu, hvor jeg næsten er i bedre form end før skaden, fortæller Frederik Bundesen til TV 2.

Han medvirker nu i TV 2s nye program 'Korpset', hvor han sammen med 29 andre danske, veltrænede mænd skal igennem et træningsforløb, som fire tidligere jægersoldater har designet ud fra deres egne erfaringer fra Jægerkorpset.

- Jeg håber ikke, skaden kommer til at have en indflydelse på det, vi skal ud på. Det ville være ærgerligt, hvis skaden kom frem igen - men det er jo ikke noget, jeg kan kontrollere, siger han.

Opfordret til at at overveje specialstyrkerne

Til daglig læser Frederik Bundesen til ingeniør, men inden da havde han en kort karriere i Forsvaret som værnepligtig.

Jeg kommer til at gøre noget, som jeg ikke troede var muligt

Frederik Bundesen

- Jeg var meget fanget af hele universet. Jeg klarede det rigtig godt og blev opfordret til at overveje specialstyrkerne, men valgte at tage en akademisk uddannelse først. Men lige siden har jeg tænkt; hvad nu, hvis man gjorde det alligevel. Så at være med i 'Korpset' er en mulighed for at se, om jeg vil ville have det, der skal til for at komme ind i specialstyrkerne, fortæller Frederik Bundesen.

Her ses Frederik Bundesen på hospitalet efter snowboardulykken.
Her ses Frederik Bundesen på hospitalet efter snowboardulykken. Foto: Privatfoto

At gennemføre 'Korpset - gjort af det rette stof' giver ikke adgang til Jægerkorpset, men for deltagerne er det en mulighed for at se, hvor langt de kan presse sig selv.

Korpset - gjort af det rette stof

Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på fysiske præstationer. Men i programmet 'Korpset' ønsker TV2 at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken.

Fire tidligere Jægersoldater har specialdesignet et kursusforløb, baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 danske veltrænede mænd skal igennem. 

De har meldt sig for at prøve deres fysiske og mentale styrke af. For først, når de har presset sig selv til det yderste, ved de, om de har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Om de er gjort af det rette stof.

Forventer et ekstremt pres

Ud over den genoptræning, han har modtaget efter sin snowboardulykke, træner han crossfit, løber og surfer. Men hans allerstærkeste sider, som han vil bruge i 'Korpset', skal ikke findes i fysikken.

- Min stærkeste side er, at jeg kender mig selv godt psykisk - jeg ved, hvad jeg kan, og at jeg kan presse mig. Jeg kender min krop og mit sind. Derudover er jeg en holdspiller, og jeg går ikke solo i det her. Vi er hel gruppe hårde drenge, der skal igennem det her, og man kan ikke gøre det på egen hånd, mener Frederik Bundesen, der forventer, at instruktørerne i 'Korpset' tager ham helt derud i sit sind, hvor han aldrig før har været.

- Min forventning er at blive presset ud til der, hvor jeg nærmest ikke kan genkende mig selv. Jeg tror, det bliver et så ekstremt pres, at jeg kommer til at gøre noget, som jeg ikke troede var muligt, siger Frederik Bundesen.

25-årige Frederik Bundesen får testet sin fysik og psyke af fire tidligere elitesoldater i programmet 'Korpset'.

Du kan se Frederik Bundesen og de andre aspiranter i 'Korpset' onsdag klokken 20.00 på TV 2.

Her er de 30 aspiranter