Andrés knæ knuste drømmen: Så galt gik det

Med hævet knæ, ulidelige smerter og morfin i kroppen, måtte André Axelsen forlade 'Korpset'. Her er hans reaktion lige efter, han blev sendt hjem.

Det var en akut opstået knæskade, der sendte André Axelsen ud af programmet 'Korpset - gjort af det rette stof' som den første. Og det var da også en tydeligt skuffet deltager, TV 2 mødte i mørket uden for basen kort tid efter, han måtte smide sit armbind.

- Jeg er meget skuffet over at stå her. Jeg vil bare videre i programmet og fortsætte. Jeg har tigget og bedt både den ene og den anden, men der er ikke noget at gøre, fortælller André Axelsen, deltager nummer 14.

André blev efter en vurdering af læge Anders Damm-Hejmdal pillet ud af programmet. Han var ikke i stand til at fortsætte, selvom han havde fået morfin og is på knæet.

- Hvis han havde fortsat med det knæ, var det ikke noget, jeg kunne have stået inde for rent lægeligt. Han har en jernvilje og vil enormt gerne fortsætte, og man kan presse sig selv langt ud over det, som er fysiologisk og lægeligt forsvarligt, men sikkerheden kommer trods alt i første række her, siger programmets læge Anders Damm-Hejmdal.

Det værste var det mentale - jeg var virkelig nede i mange dage.

André Axelsen, deltager i 'Korpset - gjort af det rette stof'

Forfulgt af skader

Men det var en besked, der var meget svær at sluge for 32-årige André Axelsen, som til daglig er smed.

Her afleverer André sit armbind til instruktør Rat og læge Anders Damm-Hejmdal.
Her afleverer André sit armbind til instruktør Rat og læge Anders Damm-Hejmdal. Foto: Lars E. / TV 2

Som ung var det hans helt store drøm at blive jæger, men en skulderskade, der opstod under værnepligten, satte en stopper for den drøm. Derfor gik han ind til 'Korpset' med et klart mål om at gå hele vejen. Men igen satte blev en skade altså hans endeligt.

LÆGE ANDERS DAMM-HEJMDAL

  • 'Korpset - gjort af det rette stof' har læge Anders Damm-Hejmdal tilknyttet, som tilser deltagerne undervejs.
  • Han kan også pille deltager ud, hvis han vurderer, at de ikke er i stand til at fortsætte.
  • Anders Damm-Hejmdal har i mange år været militærlæge for Frømandskorpset og har operativ erfaring fra blandt andet Afghanistan.
  • På nuværende tidspunkt arbejder han som anæstesilæge og afdelinglederpå Herlev Hospital.

- Jeg har brugt så mange timers træning og forberedelse bare for at komme med i det her. Det er bare alt for tidligt at stå her. Jeg havde håbet på, at jeg lige kunne liste mig igennem de næste timer indtil, smerten den var væk, men sådan gik det ikke - desværre. Det blev opdaget, siger André Axelsen, der forinden både havde trænet løb, styrketræning og march med rygsæk.

Sådan går det med André i dag

Dagen efter, han måtte smide bindet i grusgraven, kom han hjem. Her tog det mange dage at komme sig oven på hans hjemsendelse.

- Jeg kunne godt mærke knæet i nogle dage. Og morfinen var jeg også lidt småskæv af. Men det værste var det mentale - jeg var virkelig nede i mange dage. Det er det værste, jeg har prøvet, siger André Axelsen, da TV 2 igen taler med ham to måneder efter, optagelserne sluttede.

KORPSET - GJORT AF DET RETTE STOF

  • Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på fysiske præstationer. Men i programmet 'Korpset' ønsker TV2 at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken.
  • Fire tidligere Jægersoldater har specialdesignet et kursusforløb, baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 danske veltrænede mænd skal igennem. 
  • De har meldt sig for at prøve deres fysiske og mentale styrke af.
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved de, om de har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Om de er gjort af det rette stof.

Selvom drømmen bristede tidligt i 'Korpset - gjort af det rette stof', er André på ingen måde bitter. Tværtimod. 

- Programmet har virkelig givet mig blod på tanden. Det var så fedt at være med i, selvom jeg kun var med i lidt under et døgn. Nu gør jeg alt for at holde mig i form med løb, cykling, styrketræning og svømning, fortæller André Axelsen, der til august skal løbe en ironman.

'Korpset - gjort af det rette stof' bliver sendt onsdag klokken 20.00.

Her er de 30 aspiranter