Sebastian smed sit armbind efter kollaps: - Jeg fortrød med det samme

Da 19-årige Sebastian kunne mærke sin krops grænse, smed han sit armbind i 'Korpset'. Her er hans og de andre hjemsendtes reaktion, efter de udgik.

Øjnene var våde og energiniveauet helt i bund, da 19-årige Sebastian Urban Hansen på dag 2 afgav sit armbind i TV 2-programmet 'Korpset - gjort af det rette stof'.

Og skuffelsen var da også svær at skjule, da TV 2 talte med ham kort tid efter hans exit i programmet.  

- Jeg fortrød det med det samme, jeg havde givet instruktøren armbindet. Men samtidig kender jeg efterhånden min krop så godt, så det var det, der var nødvendigt at gøre, fortæller Sebastian Urban Hansen, deltager nummer 1.

I sine teenageår kæmpede den 19-årige deltager med en spiseforstyrrelse. I dag lever han dog mere balanceret i forhold til kost og træning, og derfor ønskede han at teste sin krops grænser af og se, hvor langt han i dag er nået.

Begik en kæmpe fejl

Når en deltager afgiver sit armbind til instruktørerne, er der dog ingen vej tilbage. Og inderst inde vidste Sebastian Urban Hansen også godt, at det var den rigtige beslutning at lytte til kroppen og trække sig.

- Jeg lavede en kæmpe fejl den første dag, hvor låget røg af min vandflaske på vores løbetur, så jeg ikke fik noget vand. Derfor dehydrerede jeg og blev tilset af lægen, som sagde, at alle salte og mineraler var skyllet ud, og siden har jeg ikke kunnet hydrere, fortæller han. 

Herunder kan du høre alle reaktioner og begrundelser fra de 10 aspiranter, der udgik i første program af 'Korpset - gjort af det rette stof':

10 aspiranter måtte forlade 'Korpset' i første program. Se deres reaktioner lige efter hjemsendelse her.

Da TV 2 to måneder efter optagelserne igen taler med 'Korpset's yngste deltager, er skuffelsen stadig stor. Samtidig kan han dog mærke, at de hårde udfordringer i kurset har lært ham noget nyt om sin krop.

- Jeg vidste ikke, hvad min krop kunne før, og det har jeg lært nu. Kroppen har grænser, og hvis den ikke får de ting, den har behov for, så siger den ganske enkelt fra, fortæller Sebastian Urban Hansen.

Da Sebastian Urban var omkring 10 år følte han sig stor og anderledes. Derfor begyndte han fra den ene dag til den anden at skære ned på kost og op for træning  - og det endte i midten af teenageårene med en spiseforstyrrelse.
Da Sebastian Urban var omkring 10 år følte han sig stor og anderledes. Derfor begyndte han fra den ene dag til den anden at skære ned på kost og op for træning - og det endte i midten af teenageårene med en spiseforstyrrelse. Foto: Privatfoto

Var den lille tykke dreng

I de tidlige teenageår kæmpede Sebastian med en stor usikkerhed på sig selv og var med egne ord en "lille tyk dreng". Det fik ham til at føle sig for stor og anderledes, og en dag besluttede han sig for at lave om på det.

Jeg har lært at mærke efter, når tingene tager overhånd. Særligt efter Korpset.

Sebastian Urban Hansen #1

Han begyndte derfor at skære ned på sin kost, træne dagligt og til sidst blev det så ekstremt, at han udviklede en spiseforstyrrelse.

KORPSET - GJORT AF DET RETTE STOF

  • Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på fysiske præstationer. Men i programmet 'Korpset' ønsker TV2 at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken.
  • Fire tidligere Jægersoldater har specialdesignet et kursusforløb, baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 danske veltrænede mænd skal igennem. 
  • De har meldt sig for at prøve deres fysiske og mentale styrke af.
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved de, om de har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Om de er gjort af det rette stof.

- På et tidspunkt vejede jeg omkring 45 kilo. I dag kan jeg takke mine forældre for, at jeg fik et wake-up-call, fortæller Sebastian Urban Hansen.

Da han var omkring 16 år gammel, sagde de til ham, at han havde mistet gnisten i øjnene. Og at han ikke var glad mere.

Sådan går det i dag

Langsomt fik han arbejdet sig ud af spiseforstyrrelsen, og i dag har han et mere balanceret forhold til kost og træning.

Sebastian Urban, da han var omkring 15 år gammel.
Sebastian Urban, da han var omkring 15 år gammel. Foto: Privatfoto

- Jeg har lært at mærke efter, når tingene tager overhånd. Særligt efter 'Korpset' - den følelse glemmer man ikke lige med det samme, fortæller den 19-årige deltager.

Selvom han allerede efter to dage måtte smide sit armbind i 'Korpset', har han i dag taget instruktørernes ord til sig og er stolt af sin indsats. 

- Jeg klarede jo de tests, vi skulle igennem, for at være med i programmet. Så selvom man har været igennem så meget rod, kan man godt komme ud på den anden side og gennemføre nogle prøvelser, der både er psykisk og fysisk hårde. Den læring har helt sikkert givet mig noget ballast, siger han 

De hjemsendte: Derfor sagde vi stop

Sebastian Urban Hansen var ikke den eneste, der måtte forlade 'Korpset' i program 1. 

Første aften måtte den 32-årige smed Andre Axelsen udgå på grund af en knæskade. Og under vesterhavsmarchen på dag 2 afleverede i alt syv aspiranter deres armbind, mens to valgte at trække sig senere på aftenen.

I videoklippet længere oppe kan du høre reaktioner og begrundelser fra de aspiranter, der udgik under eller efter marchen.

'Korpset - gjort af det rette stof' bliver sendt onsdag klokken 20.00 på TV 2.

Her er de 30 aspiranter