Dansk burger-restaurant overvældet efter 'verdens bedste'-kåring: Nødt til at lukke før tid

16x9
Bloomberg har kåret Gasoline Grills burgere til at være blandt verdens bedste. Foto: Gasoline Grill

Efter Gasoline Grill er nævnt blandt verdens bedste, må burgerbaren melde udsolgt efter få timer.

- Jeg tror ikke, jeg kan beskrive, hvor meget det har påvirket vores hverdag. 

Sådan siger burgerentusiast og stifter af Gasoline Grill, Klaus Wittrup. Han oplever for tiden en kæmpe interesse for burgerbaren, siden den i sidste uge blev nævnt i Bloomberg for at servere én af verdens 27 bedste burgere

- Det er overraskende, at vi nu er på verdenskortet, og at det er et stort, kendt, internationalt medie. Men det er også overraskende, hvor stort alle andre synes, det er, fortæller han til TV 2. 

- Vi har haft sindssygt travlt. Det antal burgere, vi plejer at sælge under højsæsonen om sommeren, sælger vi nu på tre-fire timer.

Der er kø uafbrudt

Den københavnske burgerbar er placeret i en nedlagt tankstation og åbnede i april 2016 med blot fire valgmuligheder på menuen.

Men trods succesen har Gasoline Grill ikke øget antallet af burgere, de nu langer over disken.

I stedet er konceptet, at burgerbaren lukker, når der er udsolgt. Tirsdag skete det omkring klokken 15, hvilket er fem-seks timer tidligere end sædvanligt.

- Vi har aldrig prøvet at have udsolgt med så mange burgere så tidligt før. Der er kø uafbrudt fra klokken 10.30 - vi åbner klokken 11 - og så indtil vi har udsolgt, siger Klaus Wittrup. 

Den amerikanske business- og finansside Bloomberg fandt i samarbejde med tre burgerentusiaster frem til deres 27 yndlingsburgere på verdensplan, og fredag lagde Gasoline Grill artiklen på deres Facebookside.

Siden da har de haft rygende travlt.

Her er opslaget, som også Nomas køkkenchef René Redzepi synes godt om. 

OMG! This is huge! We are on Bloombergs list of the 27 best burgers in the world!! We are very grateful!

Posted by Gasoline Grill on Friday, January 6, 2017

Laver personalemad til Noma

Grunden til, at Bloomberg-anmelderen fik øjnene op for Gasoline Grill, skyldes en anbefaling fra ansatte på den verdenskendte restaurant Noma. Og det er ikke tilfældigt. 

- Mange af deres ansatte spiser burgere hos os. Vi har også leveret personalemad et par gange til Noma i form af burgere, fortæller Klaus Wittrup, der tidligere har arbejdet som udvikler for kokken, iværksætteren og Noma-medstifteren Claus Meyer. 

Gasoline Grill er særligt kendte for deres cheeseburger og for en butterburger, der har en smørklat. 

Wittrups egen passion kommer fra et ophold i burgerlandet over dem alle.

- Jeg elsker mad og elsker fastfood, og så boede jeg i USA som 16-årig og fik nogle fantastiske burgere. Jeg har interesseret mig for burgere siden da, og så har jeg savnet en rigtig god burger, siger han. 

Her ses Klaus Wittrup i sin burgerbar: 

Gasoline Grill er placeret i en gammel tankstation: