Det så du ikke på tv: Sådan reagerede aspiranterne efter hjemsendelse

Ikke alle aspiranter var lige tilfredse med at aflevere deres armbind til instruktørerne i 'Korpset'. Hør deres reaktioner her.

Skuffelsen var svær at skjule for de fem mænd, der af instruktørerne blev bedt om at forlade basen i andet program af 'Korpset - gjort af det rette' stof.

Efter de trådte ud af døren, havde flere dog selv et bud på, hvorfor det blev netop dem. 

-  Jeg tænkte bare helt seriøst, mand. Det kan kraftedeme ikke passe. Så blev jeg pisse sur, og så gik jeg. Men jeg tror, jeg har været lidt for kæk i mine bemærkninger løbende og måske ikke ydet det, som de har forventet, fortæller nummer 4, Michael Flinker, til TV 2 kort efter, han forlod programmet.

Han arbejder til dagligt som sergent og blev sammen med fire andre mænd bedt om at aflevere armbindet under aftenens samling i programmet.

Her stoppede det også for den 50-årige klejnsmed Henning Duvander Iversen.

- Det havde jeg ikke regnet med, den havde jeg ikke set komme. Jeg har masser af svage punkter, men i dag synes jeg, at jeg gjorde det rimelig okay i grusgraven. Det var da ikke mig, der hang i bremsen, siger han.

Det er et helvede at stå her. Men jeg sagde til at starte med, at jeg ikke selv ville melde fra.

Michael Flinker, aspirant nummer 4.

Svært at holde dampen oppe

Inden instruktørerne sendte fem aspiranter hjem ved aftenens samling, havde nummer 29 trukket sig frivilligt efter mange timers fysiske anstrengelser i grusgraven, hvor de blev presset hårdt fysisk. Her satte en skulderskade en stopper for Dennis Andreasens deltagelse.

Hør hans reaktion lige efter hjemsendelse herunder:

- Jeg er skuffet og trist over det, var Dennis Andreasens første ord, efter han måtte aflevere sit armbind i grusgraven i andet afsnit af 'Korpset'.

Men det var ikke kun det fysiske, der pressede aspiranterne. Flere måtte erkende, at det i høj grad også var det mentale, der udfordrede dem.

KORPSET - GJORT AF DET RETTE STOF

  • Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på fysiske præstationer. Men i programmet 'Korpset' ønsker TV2 at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken.
  • Fire tidligere Jægersoldater har specialdesignet et kursusforløb, baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 danske veltrænede mænd skal igennem. 
  • De har meldt sig for at prøve deres fysiske og mentale styrke af.
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved de, om de har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Om de er gjort af det rette stof.

- Det er den her bevidsthed om, at hvis man kæmper sig igennem marchen, så kommer der bare noget bagefter. Der bliver ved med at komme udfordringer, og det bliver utrolig svært at holde moralen og dampen oppe. Så det har været en kamp fra dag 1, fortæller nummer 16,  Anton Boelskifte, som også måtte aflevere sig armbind ved aftenens samling

Aspirant nummer 16, Anton Boelskifte, i grusgraven på dag 3.
Aspirant nummer 16, Anton Boelskifte, i grusgraven på dag 3. Foto: Lars E. Andreasen

 - Jeg ved ikke, hvordan jeg havde reageret, hvis de havde sendt os ud på nye strabadser med det samme. Om jeg så havde kunnet holde til det, eller hvad der var sket, siger Anton Boelskifte, der til dagligt arbejder som IT-trainee.

Ledte efter kammeratskabet 

Ved aftenens samling røg den 40-årige salgschef Benjamin Bjerregaard også ud. Og hos ham var skuffelsen også til at tage at føle på, Særligt ærgrer han sig over, at hans hjemsendelse betyder et farvel til fællesskabet på holdet.

- Kammeratskaberne var en af de ting, jeg ledte efter i en udfordring som 'Korpset'. Det kammeratskab, vi har oparbejdet på bare et par dage, fordi vi har gået igennem blod, sved og tårer og vabler, siger Benjamin Bjerregaard og tilføjer:

- Både mentalt og fysisk var der mere at give af. Men min kondition skulle have været bedre, og derfor er det også fair nok, at det var mig, der røg. For det var mig, der sænkede de andre på holdet, og det er ikke okay.

Aspirant nummer 24, Benjamin Bjerregaard, i løb på dag 3 i 'Korpset -gjort af det rette stof'.
Aspirant nummer 24, Benjamin Bjerregaard, i løb på dag 3 i 'Korpset -gjort af det rette stof'. Foto: Lars E. Andreasen

Et helvede at ryge ud

De hjemsendte aspiranter peger også alle på, at manglen på mad og søvn har været en hård faktor - noget, som de for alvor kunne mærke på forløbets tredje døgn.

- Det gør det hele en del hårdere. Men jeg troede, jeg gav den alt, hvad jeg havde - og jeg havde ikke lyst til at gå, da instruktørerne råbte mit nummer, fortæller nummer 28, Michael Ryel, der bliver bakket op af nummer 4. 

- Det er et helvede at stå her. Men jeg sagde til at starte med, at jeg ikke selv ville melde fra. Der var to måder, jeg kunne ryge ud på. Det var hvis jeg fik en skade, eller lægen tog mig ud, eller hvis de sendte mig ud.

Her er de 30 aspiranter

'Korpset - gjort af det rette stof' bliver sendt onsdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan læse mere om programmet her.