Skulderskade satte en stopper for Dennis: - Jeg er skuffet og trist

- Jeg er skuffet og trist over det, var Dennis Andreasens første ord, efter han måtte aflevere sit armbind i grusgraven.

Efter mere end fem timers uafbrudt løb og fysiske anstrengelser i en grusgrav, måtte 29-årige Dennis Andreasen opgive drømmen om at gennemføre 'Korpset - gjort af det rette stof'.

Hans skulder smertede så meget efter massevis af løft med træstammer og klatring i reb, at han må aflevere sit bind til chefinstruktøren.

- Der drog en masse tanker igennem hovedet på mig, fordi det er noget, jeg har sat mig op til og brugt rigtig meget tid og energi på. Jeg har prioriteret en masse ting fra igennem det sidste halve år, hvor jeg har trænet op til det - blandt andet familien derhjemme. Men det var en aftale med hjemmefronten, fortæller Dennis Andreasen til TV 2 få minutter efter, han forlod programmet.

Var under opsyn af lægen

Fiberskaden i skulderen opstod to måneder før, det otte dages kursusforløb i 'Korpset' startede, men Dennis valgte alligevel at deltage.

På kursets tredjedag voldte skulderen dog så store problemer, at han måtte konsultere programmets læge Anders Damm-Hejmdal. Han gav ham lov at fortsætte under skarpt opsyn, så det gjorde han.

Dennis Andreasen er nemlig ikke en type, der sådan lige giver op. 

Biologisk behandling ændrede Dennis' liv

I mange år har Dennis døjet med rygsøjlegigt. Alligevel har han trænet og passet sig job som landmand - et fysisk krævende job. Men gigten blev værre og værre med tiden. Faktisk var gigten tæt på at få Dennis' liv til at falde fuldstændig fra hinanden.

Det var et så stort nedelag for mig, at jeg ikke var på arbejde i ugen efter.

Dennis Andreasen

- Alt var ved at falde sammen omkring mig - både på mit job og i min familie. Jeg havde ikke taget imod behandling for min gigt, for jeg er typen, der gerne vil klare mig selv, siger han.

Men en morgen, da han vågnede, kunne han ikke længere rejse sig fra sin seng, og så blev han enig med sig selv om at takke ja til at få biologisk behandling. Det er nu et år siden, og siden da har han hver syvende uge været på sygehuset for at få et antistof, som består af levende celler fra eksempelvis dyr. 

- Det ændrede mit liv fuldstændig. Det er ikke, fordi jeg er blevet helbredt, men antistofferne hjælper mig. I 'Korpset' kunne jeg også godt mærke gigten, når vi skulle løfte noget tungt, men det var ikke noget i forhold til de smerter, jeg tidligere har været vant til, siger Dennis Andreasen, der i dag arbejder som økonomikonsulent i landbrugssektoren.

Dennis Andreasens skulder voldte ham blandt andet store problemer, da han skulle klatre op i rebet i grusgraven.
Dennis Andreasens skulder voldte ham blandt andet store problemer, da han skulle klatre op i rebet i grusgraven. Foto: Lars E. Andreasen / TV 2

Et stort nederlag

Det var da heller ikke gigten, der kostede ham sin deltagelse i programmet, men derimod en skulderskade.

- Det var et stort nederlag, at der igen var noget udefrakommende, der skulle sætte en barriere for noget, jeg gerne ville. Jeg har haft et stort ønske om at bevise, at jeg godt kunne gennemføre noget som 'Korpset', selvom jeg er kronisk syg. Man behøver ikke at ligge på langs og dyrke sin sygdom - man kan sagtens træne med en sygdom, for man kan mere, end man lige tror, fortæller Dennis Andreasen.

Faktisk var Dennis så skuffet efter sin hjemsendelse fra 'Korpset', at han måtte sunde sig i en uges tid efter.

- Det var et så hårdt for mig, at jeg ikke var på arbejde i ugen efter. Jeg var jo ikke mentalt færdig, så jeg havde svært ved at acceptere, at en skade satte en stopper for mig. Igen var det min krop, der sagde fra og ikke hovedet, fortæller Dennis Andreasen.

KORPSET - GJORT AF DET RETTE STOF

  • Vi lever i en tid, hvor der er stort fokus på fysiske præstationer. Men i programmet 'Korpset' ønsker TV2 at vise, at virkelig råstyrke ikke kan måles på musklernes størrelse, men skal findes i psyken.
  • Fire tidligere Jægersoldater har specialdesignet et kursusforløb, baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 danske veltrænede mænd skal igennem. 
  • De har meldt sig for at prøve deres fysiske og mentale styrke af.
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved de, om de har, hvad der skal til for at blive elitesoldat. Om de er gjort af det rette stof.

Nye træningsmål i støbeskeen

Her tre måneder efter, programmet blev optaget, er Dennis' skulder stadig skadet. Dennis holder dog stadig sin træning ved lige, men han kan ikke træne bryst og skulder endnu.

Træningen holder han blandt andet ved lige sammen med Henning Duvander Iversen, som også deltager i 'Korpset'.

Lige for tiden taler de om, at de skal skubbe en bil fra Middelfart til Odense eller deltage i cykelløbet La Mormette - et endagscykelløb i Frankrig, hvor man cykler cirka 180 kilometer og bestiger tre bjerge.