Efter klager og underskriftindsamlinger: Nu kan rødhåret bøn blive virkelighed

16x9
Rødhårede emojis er blevet efterspurgt af flere tusinde i en underskriftsindsamling. Foto: TV 2

I denne uge vil en bestemt hårfarve blive diskuteret på emoji-møde hos Apple.

Der findes i øjeblikket blond-, brun- og sorthårede emojis. Men hvor er de rødhårede? 

Den specifikke hårfarve har gennem længere tid været efterspurgt, og sidste år skrev 12.000 personer under på, at de gerne så varianten som en del af deres emoji-udvalg.

I hver fald skal emojivarianten diskuteres i denne uge på et Unicode Technical Committee-møde i San Fransisco, som Apple afholder. Det skriver The Telegraph.

Det folk klager mest over

Stifteren af hjemmesiden Emojipedia, Jeremey Burge har skrevet et forslag, der vil introducere en rødhåret emoji.

- Manglen på en rødhåret emoji er den klage, der oftest er kommet fra brugere de seneste tre måneder, siger Jeremy Burge til den britiske avis.

Det kan enten være en enkelt figur, der er rødhåret, eller at alle emojis, hvor man kan ændre farven på håret, får den mulighed, forklarer Burge.  

Her kan du læse forslaget

Det anslås, at under to procent af verdens befolkning er rødhårede. Blandt kendisserne er prins Harry, sangeren Ed Sheeran og skuespilleren Isla Fisher.

Rekorden indehaves af Skotland, Wales og Irland, hvor omkring 10 procent af befolkningen har en rød hårpragt ifølge den britiske avis. 

Afstemning

Digital ekspert: Der er et reelt behov

Nathalie C. Larsen er digital chef ved Lead Agency, og hun mener generelt, at vi ikke kan få nok emojis. For de små figurer er blevet en del af vores sprog. 

- Med den betydning emojis har i dag, så vil jeg sige, at der er et behov for den rødhårede emoji. Nu kan vi få både en lys- og mørkhåret, en gammel og en ung emoji, men der har manglet den farve, siger hun. 

Lige præcis det røde hår er noget, mange mennesker er født med, og derfor synes jeg, der er et reelt behov

Nathalie C. Larsen, digital chef

Det har derfor også været et debatemne blandt danske og nordiske brugere, og Nathalie C. Larsen tror på, at den nye emojivariant bliver en realitet. 

- Der ikke fordi, vi skal til at have lilla- eller grønhårede eller punker-emojis, men lige præcis det røde hår er noget, mange mennesker er født med, og derfor synes jeg, der er et reelt behov. Det bør afspejles i emoji-alfabetet.

Hun så også gerne flere figurer, der afspejler samfundet - som eksempelvis en kørestolsbruger. 

- Emojialfabetet skal afspejle den verden vi lever i. At vise eksempelvis et handicap er også en stor del af den verden, og det synes jeg, at man som udvikler af de her emoji-ikoner skal tage ved lære af - og også give os mulighed for at kommunikere om, siger den digitale ekspert.