100 kilo tungt skab røg ned på motorvej: - Sætter tingene i perspektiv

Et 100 kilo tungt skab gav børnefamilien fra 'Nybyggerne' et chok for livet. Midt på motorvejen gik det nemlig pludselig galt.

- Jeg husker bare, at skabet flyver op fra traileren. I bakspejlet kan Todd se, at det er tæt på at ramme en lastbil. Det var fuldstændig vanvittigt.

Sådan beskriver Anne Bach den episode på motorvejen mod Aalborg, hvor et tungt, gammelt fyrretræsskab var ved at få alvorlige konsekvenser for familien fra 'Nybyggerne'.

- Det, der sker, er, at vi har sat det her 100 kilo tunge biologiskab på vores trailer og bundet flere reb om. Men lige pludselig går den ene hægt op på traileren, og så kan rebet ikke længere bære det tunge skab, som ryger ud på motorvejen, fortæller hun

Anne, Todd og deres to-årige datter Lily er derfor også meget rystede, da de kommer tilbage til 'Grønt hus' i Aalborg i første afsnit af programmet. Både for familien og for lastbilen bagved dem kunne det nemlig være gået helt galt.  

Det ser man ikke i programmet

Lastbilen får heldigvis manøvreret sig udenom, og Todd får bil og trailer drejet ind i rabatten og stoppet trafikken bagved. Tre biler holder ind og hjælper med at slæbe skabet til side og med stærkere reb, får de skabet tilbage på traileren.

Når man har sit eget barn i bilen, bliver man bare endnu mere påvirket.

Anne Bach, Rødt hus

- Hvad, man ikke ser i programmet, er, at skabet jo går i tusind stykker. Glasset smadrer og lågerne går i stykker. Det var kaos, men vi får holdt ind, og jeg sidder i rabatten og holder Lily helt tæt ind til mig, fortæller Anne Bach.

Nybyggerne kæmper om 2,9 millioner kroner

Fire par skal i løbet af 10 uger skabe en personlig drømmebolig med begrænsninger på tid og penge, men ubegrænsede mængder kreativitet og knofedt.

Peter Ingemann følger de medvirkendes strabadser, når de hver uge kæmper om at vinde ekstra penge til det samlede projekt.

I finalen, der sendes live, afgør seerne via sms, hvilken familie, der vinder konkurrencen og dermed huset fra 2E Bolig til en værdi af 2,9 millioner kroner.

'Nybyggerne' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV 2

Selvom deres to-årige datter både har taget episoden roligt under og efter, har uheldet alligevel påvirket både Anne og Todd meget.

- Jeg blev bare superked af det og forskrækket. Når man har sit eget barn i bilen, bliver man bare endnu mere påvirket. Jeg tror ikke rigtig, at man kan sætte ord på den følelse, at det var så tæt på, siger hun.

Todd og Anne kort tid efter uheldet på motorvejen
Todd og Anne kort tid efter uheldet på motorvejen Foto: Metronome / TV 2

Sådan har familien det i dag

Heldigivis kom ingen til skade, og Anne og Todd fik - med nye glas og lidt ekstra arbejde - skabet ind i soveværelset i 'Grønt hus'.

- Vi har været ret påvirket af det efterfølgende. Det sætter bare alting i perspektiv og minder en om, at tingene ikke må gå for stærkt. Vi kunne ikke have gjort noget anderledes, og man er ikke altid herre over tingene. Så vi er bare taknemmelige for, at det ikke gik værre.

Skabet har derfor i dag også fået en særlig plads hos 'Nybygger'-parret. For selvom det gamle biologiskab havde patina i forvejen, så har det lige fået lidt ekstra nu.

- Det er et af de møbler, som betyder allermest. Det er specielt, fordi det nu har den historie, og vi efterfølgende selv har sat det i stand. Vi er så glade for det, fortæller Anne Bach.

Her kan du høre mere om Anne og Todd fra 'Nybyggerne':

Velkommen til Grønt Hus

Er i klar til den store premiere i morgen? Vi glæder os meget, til at vise jer, vores soveværelse. Der er efterhånden kommet en del flere følgere til, end blot vores nærmeste familie og venner. Det er vi altså meget glade for! Vi synes derfor vi skylder jer en lille introduktion af hvem vi er. Så here we go… Velkommen til grønt hus! (Vi vil selvfølgelig blive ovenud glade, hvis i vil dele den med jeres netværk også ) Hav en dejlig aften. kh. Anne & Todd

Posted by Nybyggerne - Anne og Todd on Tuesday, February 14, 2017

'Nybyggerne' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV 2. Klik på billedet af parrene herunder og læse mere om hvert pars personligheder, roller og udfordringer:

Her er de fire par i Nybyggerne