Det så du ikke på tv: Sådan tog Nybyggerne imod dommernes ord

Dommerne havde både ros og kritik til de par, der ikke vandt uges afsnit af 'Nybyggerne'. Hør parrenes reaktioner her.

- Vi er trætte, og vi kan godt mærke, at vi er ved at være halvvejs nu.

Sådan lyder reaktionen fra Anne og Todd fra Grønt hus, efter de i seks dage har knoklet for at gøre køkkenet færdigt i 'Nybyggerne'.

I femte afsnit af TV 2-programmet løb Christine og Mikkel fra Blåt hus nemlig med sejren. De blev rost for et "højt ambitionsniveau", og selvom der også var ros til de andre par, havde dommerne også flere kritikpunkter.

Anne og Todd fik igen kritik for det håndværksmæssige, og Marianne og Steen blev kritiseret for ikke at bruge ægte marmor.

- Vi er skuffede over, at vi ikke lige kan komme i mål. Vi fik meget ros, og så må vi høre efter, hvad de siger og lade være med at lave det fake, siger Marianne Hjorth.

Føler sig konstant bagud

Blot en time før deadline var især Anne og Todd under tidspres og langt fra færdige med deres køkken - og det kunne dommerne se på detaljerne.

Vi føler hele tiden, at vi ligger bagefter, og at vi ikke kan følge med de andre.

Anne Bach

- Vi bliver ærgerlige over det, men vi ved det godt, og dommernes kommentarer er helt fair. Vi var presset på tid, siger Anne Bach.

Parrets vækstskabe til grøntsager fik dog rigtig meget ros fra dommerne - men det var samtidig også dem, der stjal meget af den tid, der skulle være brugt på detaljer.

Anne og Todd er stadig glade for deres vækstskabe, hvor de blandt andet kan dyrke tomater.
Anne og Todd er stadig glade for deres vækstskabe, hvor de blandt andet kan dyrke tomater. Foto: Metronome / TV 2

- Vi føler hele tiden, at vi ligger bagefter, og at vi ikke kan følge med de andre. Og det er jo tidsmæssigt, fordi vi også bruger tid på Lily, og det vil vi jo også gerne, forklarer Anne Bach.

Deler dette køkken vandene?

Hos Marianne og Steen roste dommerne køkkenet for at være "meget anderledes" og "det mest inspirerende". Men de mange detaljer kunne også blive for mange, mente de samtidig. 

- De sagde, at det ville dele vandene. Og det forstår jeg ikke, for alle de andre, der har været her, synes jo, at det er fedt, siger Marianne Hjorth, der prøver at hæfte sig ved det positive.

Marianne og Steens køkken i Gult hus.
Marianne og Steens køkken i Gult hus. Foto: Metronome / TV 2

- Jeg er smadderglad for den ros, vi fik. Men vi er da også bare skuffede, må vi nok indrømme, tilføjer hun. 

Her er de fire par i Nybyggerne