Meyerheims sidste talkshow: Den afslutning jeg havde håbet på

En glad og lettet Michael Meyerheim har taget afsked med sit talkshow, der har kørt over skærmen siden 2006.

Program nummer 159 af 'Talkshowet Meyerheim' blev torsdag optaget i Hofteatret ved Christiansborg i stedet for i det sædvanlige studie. 

Det markerede afslutningen på talkshowets 11 sæsoner med Michael Meyerheim ved roret.

- Jeg er meget glad og lettet over, at det blev den afslutning, jeg havde håbet på, at det skulle blive, sagde den 67-årige tv-vært efterfølgende. 

I programmet, der bliver sendt onsdag den 19. april klokken 20.55 på TV 2 CHARLIE, kommer blandt andre fodboldikonet Michael Laudrup forbi den orange sofa, samt skuespilleren Ghita Nørby, som også var med i det allerførste program.

- Jeg havde en personlig holdning til de her gæster og et personligt ønske om, at de skulle med, lød det fra Meyerheim om gæstelisten. 

- Selvfølgelig skal jeg være her

Blandt publikum var Michael Meyerheims hustru Gitte Nyrop og sønnen Nicolaj - og også kollegaen Cecilie Frøkjær, som han lærte at kende i 'Go' morgen Danmark' for to årtier siden. 

- Michael er min gode ven, og vi har arbejdet sammen i så mange år, og jeg har kendt ham i snart 21 år. Selvfølgelig skal jeg være her på hans sidste aften, sagde Cecilie Frøkjær. 

Når man får så meget ros og så meget fokus på sig, så bliver jeg altid lidt forlegen

Michael Meyerheim

Hun mener, at kollegaen har kunnet trække kendte gæster til talkshowet gennem årene af følgende grunde: 

- Man vil gerne være gæst hos Michael, fordi man får en god behandling. Han er sød, begavet og lun. Han er et ordenligt menneske, sagde hun. 

Michael Meyerheim blev rørt og en anelse mundlam over opmærksomheden i forbindelse med det sidste program.  

- Når man får så meget ros og så meget fokus på sig, så bliver jeg altid lidt forlegen. Så bliver jeg lidt fattet på ord, hvilket kan være lidt uheldigt for en talkshowvært, men nu var det også sidste gang, lød det fra tv-værten. 

Michael Meyerheim blev fejret med kage efter optagelsen af sit sidste program - i baggrunden ses kollegaen Cecilie Frøkjær og skuespilleren Ghita Nørby, der er gæst i programmet.
Michael Meyerheim blev fejret med kage efter optagelsen af sit sidste program - i baggrunden ses kollegaen Cecilie Frøkjær og skuespilleren Ghita Nørby, der er gæst i programmet. Foto: Per Arnesen

Genskabte det klassiske talkshow

Nu har han tænkt sig at slappe lidt af, inden optagelserne til andre programmer går i gang - og så tror han, at en følelse af lettelse vil dukke op:

- Ikke fordi det skal lyde som om, det var en stor anstrengelse, eller noget frygteligt at skulle igennem. Men en glædelig lettelse over, at det er gået godt. 

'Talkshowet Meyerheim' dukkede første gang op på skærmen i 2006, og blev skabt på trods af skeptiske røster, der mente, at et talkshow var et fortidslevn. 

- Jeg er egentlig lidt stolt over, at vi fik genskabt det klassiske talkshow. På et tidspunkt var der nogle, der mente, at det hørte halvfemserne til, og at det havde haft sin tid. Men det har jeg aldrig rigtig troet på, sagde Michael Meyerheim og fortsatte: 

- Jeg synes, vi har bevist, at det er en genre, der stadig er levende og levedygtig.

Er blevet mere personlig

Udover at udseendet er aldret i løbet af det seneste årti, så tror Meyerheim også, at talkshowets indhold med tiden er forandret.

- Jeg tror måske, at samtalerne bliver mere personlige, hvis man ser de første programmer i forhold til de sidste. Jeg bruger mig selv mere og har gjort det løbende, fortalte han. 

Michael Meyerheim fortsætter med programmet 'Spørg Charlie', der dukker op igen til efteråret, og så er han med i et nyt program, der er under udarbejdelse.

Se med, når Michael Laudrup, Sidse Babett Knudsen, Nikolaj Lie Kaas og Ghita Nørby gæster den sidste udgave af 'Talkshowet Meyerheim', der sendes onsdag den 19. april klokken 20.55 på TV 2 CHARLIE. 

Det sidste afsnit af 'Talkshowet Meyerheim' bliver sendt 12. april.
Det sidste afsnit af 'Talkshowet Meyerheim' bliver sendt 12. april. Foto: Per Arnesen