Sådan laver du verdens nemmeste påskesnaps

Vil du gerne servere lidt skarpt til ganen under påskefrokosten, får du her nogle simple tips.

Hvad byder man påskegæsterne, hvis man gerne vil lave snapsen selv?

Snapseentusiast Niels Stærup er forfatter til flere bøger om den stærke drik, og han er i 'Go' morgen Danmark' for at give tips til at lave to simple af slagsen - en med smag af dild og en med smag af fennikel. 

Det kræver blot, at man har:

  • En neutral alkohol, som ikke har fået tilføjet smag. Eksempelvis en vodka på 37,5 procent
  • Frisk dild eller fennikel, skåret i mindre stykker
  • Glas med skruelåg
  • Filtreringssi - du kan i stedet bruge et kaffefilter eller et klæde, men det suger noget af snapsen.

Fordelen ved at bruge vodka med en alkoholprocent på under 40 er, at det kradser mindre, når man drikker det - så man kan fokusere på smagen i stedet for, forklarer snapse-eksperten:

- Kommer man under 40 procent, så er det ikke så brændende, og kan man begynde at nyde de urter, den har trukket på.  

Snaps skal være tempereret

I den ene beholder hældes vodka og toppen af et bundt dild lægges i, mens der er i den anden beholder kommes vodka og den lakridsagtige fennikel, der er skåret ud i mindre stykker.

Nu skal snapse-drikken trække. Den får allerede smag efter et par timer, så er man i påskefrokost-nød, kan man servere den der - men optimalt set skal snapsene trække i lidt længere tid.

Dildsnapsen må gerne trække i 24 timer, og selv om påskedagene til den tid er overstået, får fennikeldrikken mest smag, hvis man lader den stå i et par uger. 

Når snapsen er klar hældes den igennem et filter, og så er den klar til servering. 

Og selv om mange opbevarer snapsen i fryseren, så mener Niels Stærup faktisk, at drikken skal nydes ved stuetemperatur. 

- Den skal være tempereret. Min holdning er, at hvis folk siger, at snapsen skal i fryseren, så er det fordi, man ikke kan lide smagen, lyder udmeldingen. 

Et andet tips til påskebordet er at pynte lidt større snapseglas med en kvist dild, som kan tilføre lidt smag, og som fjernes igen, inden påskesnapsen drikkes. 

Herunder kan du se mere uddybende opskrifter på de to snapse: