Efter finalen 2017: Det skal der ske med de tre andre huse

Mens Anne og Todd fra 'Nybyggerne' kan flytte ind i deres nye hus efter finalen onsdag, får de tre andre huse en anden skæbne.

Over ti uger har fire par knoklet for at færdigbygge og indrette deres drømmehus i Gistrup uden for Aalborg.

Derfor var der også jubelglæde hos Anne og Todd, da de onsdag aften løb med sejren i tredje sæson af TV 2-programmet 'Nybyggerne'.

De kan nemlig nu flytte ind i det drømmehus, de selv har skabt, til en værdi af 2,9 millioner kroner. Men de andre par i konkurrencen - og de huse, de har bygget på - går en anden fremtid i møde.

- De tre huse, der ikke bliver vundet, er 2E bolig Projektsalgs ejendomme, og de vil efterfølgende blive sat til salg. Hvis parrene har lyst til at købe deres respektive huse, er de naturligvis meget velkomne til det, forklarer Stine Lundbak Ravn, der er programredaktør hos TV 2.

Du kan få fingrene i Nybyggernes inventar

Men betyder det så, at Nybyggernes hårde arbejde måske bare går tabt? Svaret er både og.

I første omgang bliver de tre huse nemlig overdraget i den stand, som de har på finaledagen med nagelfast inventar.

Herefter er det op til 2E og kommende køber at bestemme, om de skal forblive sådan - eller om de skal tilbage til den oprindelige planløsning, forklarer Stine Lundbak Ravn.

Mens vinderparret vinder hele huset inklusiv inventar, må de tre andre par dog kun tage personlige ejendele med hjem - og ikke resten af indboet fra 'Nybygger'-husene.

- Det er et skatteteknisk spørgsmål, da det i princippet ikke er deres ejendom og derfor ikke noget, vi kan forære dem, siger Stine Lundbak Ravn.

I stedet bliver alt inventar fra de tre huse derfor solgt ved et garagesalg efter finalen fredag d. 21. april i idræts- og kulturcenteret Gigantium. Læs mere om garagesalget i faktaboksen.

NYBYGGERNE GARAGESALG

Garagesalget bliver afholdt efter finalen og giver seerne mulighed for at købe inventar fra de tre 'Nybygger'-huse, som ikke vandt.

Det kommer til at foregå efter ’først til mølle’ og ’købt som beset’-princippet

Sted: Idræts- og kulturcenteret Gigantium i Aalborg.

Tidspunkt: Fredag den 21. april fra 12.00 – 15.00.

Betaling: Det er kun muligt at betale via mobilpay.

Pengene fra garagesalget går til at lave en fjerde sæson af 'Nybyggerne'. Læs mere om casting HER.

Her har parrene forkøbsret på tre genstande, som de selv udvælger fra deres huse, og ellers kan de som andre byde ind på indboet.

'Nybyggerne' vender tilbage i ny sæson

Hvad sker der så med pengene fra garagesalget? De skal bruges til at lave endnu en omgang 'Nybyggerne' og bliver dermed inden for produktionsbudgettet.

- Ja, der kommer en ny sæson af Nybyggerne. Vi vil endnu ikke løfte sløret for lokationen af de kommende Nybygger-hjem, men jeg kan sige så meget, at konkurrencen fra start vil blive skærpet i den nye sæson, og det vil uden tvivl stille høje krav til kreativiteten hos de kommende nybyggere, siger Stine Lundbak Ravn.

Læs mere om casting til fjerde sæson af 'Nybyggerne' HER.

Nybyggerne blev afgjort onsdag aften klokken 20.00 på TV 2. Du kan se hvem der vandt her.

Her er de fire par i Nybyggerne