Jysk restauratør har fået nok: - Det gør ondt i mit hjerte

Bo Bonde Wulff oplever igen og igen, at familiefester bliver ædt op af smartphones.

- Der var 55 gæster med til festen, men tre gange under middagen var der kun fire gæster i lokalet. Det er en helt vanvittig situation.

Det er konfirmationstid på Spisegården i Løsning, der lige nu lægger lokaler til masser af fester.

Men festerne bliver slet og ret ødelagt af gæsternes adfærd, mener Bo Bonde Wulff, der efter en travl weekend har fået nok.

- Det gør ondt i mit hjerte, at nogen bruger så meget tid og mange ressourcer på at holde en fest, og så er der andre, der måske ikke er ligeglade, men bare ikke deltager mentalt, siger han.

- Nu er det nok

Bo Bonde Wulff har taget gæsterne i at stå udenfor med mobilen i grupperinger eller tage den med til bords og spille på den.

- I weekenden blev der delt en sang rundt til en fest, og en fyr åbnede den, slap den og kiggede videre i mobilen. Så tænkte jeg, det er simpelthen for sindssygt. Nu er det nok.

Derfor skrev Bo Bonde Wulff en opsang på Facebook.

Smartphonen spiser konfirmations festen ... Jeg har i snart 27 år været selvstændig restauratør, og derigennem har jeg...

Posted by Bo Bonde Wulff on Monday, May 15, 2017

Siden han lagde opslaget op i mandags, har mange danskere bakket ham op.

- Det er fuldstændigt respektløst. Folk har måske lavet mad i flere timer og glædet sig til gæster. Knap er de kommet til bordet, før mobilen kommer frem. De giver jo udtryk for, at de ikke gider være der. Jeg forstår dig godt. Al respekt for, at du tør sige det, skriver Sanne Kirkelund Isaksen i en kommentar til Bo Bonde Wulffs opslag på Facebook.

Afstemning

Hvor langt kan man gå?

Den jyske restauratør råder efterhånden altid sine værter til at bede gæsterne om at holde mobilen i lommen eller tasken.

- Jeg skal ikke bestemme over folk, men jeg skal rådgive mine værter, og jeg siger næsten altid, at jeg synes, det er en god idé, hvis de frabeder sig mobiler. Ligesom nogle frabeder sig taler eller sange, siger Bo Bonde Wulff.

Flere Facebook-brugere mener dog godt, man kan gå mere drastisk til værks, hvis man er træt af fraværende gæster.

- Indsaml alle smartphones i en lille pose med navn på, og udlever dem igen, når gæsterne er på vej hjem, foreslår Kai Bo Rasmussen.

Smartphonen spiser konfirmations festen ... Jeg har i snart 27 år været selvstændig restauratør, og derigennem har jeg...

Posted by Bo Bonde Wulff on Monday, May 15, 2017

- Ligesom der er skilte med rygning forbudt, så sæt skilte op med mobiltelefoner forbudt, lyder løsningen fra Herdis Jensen.

Bo Bonde Wulff vil nu se forslagene igennem og overveje, om nogle af dem skal føres ud i virkeligheden. I mellemtiden har han en bøn til gæsterne til det næste selskab.

- Jeg håber, folk tænker over det næste gang. Jeg synes altså, det er pinligt at sidde med hovedet i telefonen, siger han.

Afstemning