Er du klar til Roskilde? Her er seks apps til en bedre festival

Kan du ikke finde dine venner? Og hvad skal man lave i lejren? Det kan disse apps hjælpe dig med.

En festival er den perfekte anledning til at kigge op fra skærmen og tage del i festlighederne omkring dig.

Men der findes også apps, der enten kan gøre oplevelsen med vennerne sjovere eller hjælpe dig med at holde styr på nødvendighederne under en festival. 

Digital chef ved Lead Agency Nathalie C. Larsen giver her seks bud på de bedste apps i den forbindelse. Men først kommer hun med dette tip, så telefonen holder længere på festivalpladsen:

- Mange tror, at den energibesparende funktion på eksempelvis iPhones kun kan aktiveres, når du har 20 procent batteri tilbage. Men du kan faktisk have den aktiveret hele tiden, siger hun og forklarer, at man går ind på indstillinger på mobilen og trykker på 'batteri' og derefter vælger 'energisparende funktion'.

Under 'batteri'-fanen kan man også tjekke, hvad strømmen går til, og lukke ned for de apps.

- Kan du ikke lige hitte ud af det med energispare-funktionen, så husk altid at have lav skærm- og lysstyrke, sørg for at lukke ned for bluetooth og sæt automatisk lås på - husk også at gå på wifi, når du kan, for 4G-netværk trækker mere strøm, fortæller den digitale chef.

Seks gratis apps til festivalen

Find appen til din festival

Arkivfoto Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark
De fleste festivaler har deres egen app.
Skanderborg Festival-appen hedder eksempelvis 'Smukfest 17', og så er der også 'Tinderbox 2017', 'Roskilde Festival' og 'Musik i Lejet 2017'.
En festival-app indeholder program, kort og anbefalinger - men også andre brugbare oplysninger:
- Roskilde Festival har i år et hav af muligheder med lancering af spil og gode gengangere som Toiletapp og Crowedsearch, som du ud over festivalens officielle app bør tjekke ud, siger Nathalie C. Larsen, digital chef ved Lead Agency.

Pak det vigtigste

Det kan være svært at holde styr på, hvad der skal med i festivalsoppakningen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix Denmark
Hvordan husker man lige at pakke det vigtigste til lejrlivet, musikoplevelserne og alt slags vejr?
Nathalie C. Larsen anbefaler appen 'Packpoint', der hjælper dig med at sammensætte din pakkeliste.
- Du fortæller, hvor du skal være i verden og hvornår. Ud fra de aktiviteter, du fortæller appen, at du skal lave, så sammensætter appen en brutto-pakkeliste til dig, som du selv kan brygge videre på, siger hun.
Appen er som udgangspunkt gratis, men det koster 25 kroner at lave egne lister og lade appen huske dem fra en ferie til den næste.

Drik vand

Husk at drikke vand på festivalen. Foto: Sisse Stroyer / Scanpix Denmark
Festival er også alkohol for mange, men det er sommer, og derfor bør du også holde øje med vandindtaget. 
- Der findes mange simple apps på markedet, der minder dig om at drikke vand en gang imellem og sørger for - med viden om dig og dine vandvaner - at holde dig hydreret. Jeg bruger selv 'Agua 21', hvor du også kan tracke dit vandforbrug over tid og lære af dine egne vaner, siger Nathalie C. Larsen.

Hvem giver den næste?

Hvem giver den næste øl? Appen 'WeShare' kan hjælpe med at holde styr på regnskabet. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix Denmark
Mange har ikke rigtig styr på, hvem der har lagt ud for den sidste pizza eller rammen med øl.
Det kan en app hjælpe med.
- MobilePays lillesøster 'WeShare' er oplagt til denne disciplin: Alle i din lejr henter appen og plotter ind, når de har lagt ud for en fælles udgift. Appen laver så en regning, der bliver splittet, så ingen bliver snydt, siger den digitale chef.

Find vennerne

Det kan være svært at finde sine venner i folkemængden. Foto: Torben Christensen / Scanpix Denmark
Uanset om du har en Android eller iPhone, så er der mulighed for at holde øje med, hvor vennerne befinder sig med appen 'Find mine venner'.
- Her anmoder du venner og veninder i appen om at følge deres gøren og laden. Ingen apps af den slags er 100 procent præcise, så man undgår nok ikke et opkald eller en sms. Til gengæld kan man nemt holde styr på, om man er tæt på venner og bekendte, siger Nathalie C. Larsen.
Hun anbefalder også Facebooks funktion 'I nærheden' eller den lignende funktion i Google Maps. 

Spil og sjov til lejrlivet

Apps kan bruges til at peppe lejrstemningen op. Foto: peter helles eriksen / Scanpix Denmark
Der er masser af spil, man kan hente ned og bruge som inspiration til sjov og spas i lejren.
- Jeg vil fremhæve et spil, hvor druk ikke er omdrejningspunktet: Nemlig Gæt og Grimasser på telefonen - det gamle 'heads up'-spil, siger Nathalie C. Larsen.
Det handler om, at man vælger en kategori på telefonen som eksempelvis dyr eller en berømthed, og så tager man telefonen op for panden.
- Så står der eksempelvis kanin, og så skal alle de andre hjælpe personen, der har telefonen for panden med at gætte, at han eller hun er en kanin - uden at sige det. Der veksles mellem at bruge fagter, andre ord eller at nynne, forklarer den digitale chef om spillet.
God fornøjelse!