Disse fire apps er uundværlige til ferien

Bliv klog på solen gennem spil, undgå at blive grillet af uv-stråler, bliv bedre til at pakke og planlæg din rejse. Det hele sker på din telefon.

Selvom termometret viser omkring 20 grader, og himlen er grå af kedelige skyer, så er sommeren 2017 i fuld gang. 

Uanset om du håber på bedre vejr på de danske breddegrader, eller du drøner mod mere behagelige temperaturer sydpå, vil du med fordel kunne alliere dig med disse apps for en smertefri, stressfri og generelt nemmere sommer.

Digital ekspert Nathalie Larsen besøgte mandag 'Go' morgen Danmark', hvor hun fortalte om de bedste sommerapps til rejsen, til huden og til børnene. 

Packpoint

Denne app er gratis og henvender sig til dem, som ikke er så gode til at pakke bagagen til rejsen. Med appen kan man indtaste sin destination, præferencer og type af ferie, og så genererer den en pakkeliste, så man husker at få det hele med. 

- Der findes et hav af apps, hvor du selv kan lave lister, men den her hjælper dig med at huske de helt basale ting, som passer lige præcis til din ferie, siger Nathalie Larsen.

Se video med appen øverst oppe.

Google Trip

En ældre og gratis app, som har fået nyt liv med en stor opdatering, er Google Trip. Appen vil gøre din ferie mere personlig, og den kan automatisk downloade dine flybilletter og informationer om dit hotel. Med den nye opdatering kan den også hjælpe dig med aktiviteter på ferien. 

- Den kan nu hjælpe dig med at planlægge din dag ud fra interesser, og om du er i nærheden. Den giver lige din ferie et ekstra kick, hvis du ikke er den store planlægger, siger Nathalie Larsen.

Personliggør din rejse og få tips til aktiviteter. Video: Alexander Klemp

Uv-index

Et meget vigtigt aspekt af sommerferien er beskyttelse mod solen. TV 2 har tidligere beskrevet, at danskerne generelt er for dårlige til at bruge den rette mængde solcreme, så det er oplagt at bruge en app, som fortæller uv-indekset på dit feriested. Appen uv-index gør dette gratis og gør dig klogere på, hvordan du beskytter din hudtype bedst. 

- Den her app kan hjælpe med at måle, hvilken type solcreme du skal bruge ud fra din hudtype. Den giver dig også fifs og råd til, hvornår du skal sørge for at holde dig i skyggen og smøre dig ind igen, siger Nathalie Larsen.

App fra Kræftens Bekæmpelse hjælper dig mod at blive solskoldet. Video: Alexander Klemp

Solsmart

I den børnevenlige og lærerige afdeling anbefaler Nathalie Larsen spillet 'Solsmart', som er lavet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. I spillet kan børn gratis lære om solens skadelige stråler, gode råd og solcreme gennem spil. 

- Nu er det på en legende måde. Dels så lærer man noget, og så er det god leg, hvis man sidder i skyggen eller på bagsædet, hvor der er lidt langt til ferien, siger Nathalie Larsen.

Med 'Solsmart' fra Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden kan dine børn lære om solens skadelige stråler. Video: Alexander Klemp