Modeblogger blev kaldt edderkop som barn - nu viser hun hårene på benene frem

Elham Kavousi viser i sin nye skønhedsbog billeder af de behårede ben, hun gemte væk som barn.

Elham Kavousis Instagram-profil er fyldt med fashionable billeder af hende i moderigtige outfits.

Men under tøjet har den 30-årige freelancejournalist og stylist en kropsbehåring, som nogle mænd end ikke kan hamle op med. Og hun har nu besluttet at vise sit sande, behårede jeg frem i sin nye bog 'Mørkglødet - en beautybog til mørke skønheder'.  

Efter Elham Kavousis mening mangler der, særligt i mode- og skønhedsbranchen, indhold, der reflekterer den mellemøstlige kvinde og sætter hende i et positivt lys.

Elham Kavousi var som barn flov over sin kropsbehåring.
Elham Kavousi var som barn flov over sin kropsbehåring. Foto: Fra bogen ’Mørkglødet’.

Derfor har hun også givet bogen titlen 'Mørkglødet' i stedet for at bruge retstavningens mere korrekte 'mørklødet', fordi hun mener, førstnævnte vækker positive associationer om kvindernes flotte glød.  

Blev kaldt edderkop

Elham Kavousi er født i Iran og havde aldrig tænkt over sit udseende, før hun startede i en dansk folkeskole. Men her begyndte hun at føle sig anderledes.

Til idræt og svømning blev hun den, der enten klædte om på toilettet eller pjækkede. Og så blev hun mobbet. 

- Jeg blev kaldt for edderkop, fordi jeg havde så mange hår på mine arme, siger hun lørdag i 'Go' morgen Danmark'.  

Hun fik også øgenavnene 'McDonalds' og 'Batman' på grund af sine sammenvoksede øjenbryn. Først som 14-årig fik hun lov til at fjerne hårene af sin mor. 

Elham Kavousi plagede sin iranske mor om at få lov til at fjerne sit strejf af overskæg og de sammenvoksede øjenbryn.
Elham Kavousi plagede sin iranske mor om at få lov til at fjerne sit strejf af overskæg og de sammenvoksede øjenbryn. Foto: Fra bogen ’Mørkglødet’.

Et skridt på vejen

Elham Kavousi er dog endnu ikke så frisindet, som hun ville ønske, hun var. Derfor barberer hun stadig ben om sommeren, selvom drømmescenariet ville være, at hun kunne gå i nederdel på trods af ubarberede ben. 

- Det er lidt dobbeltmoralsk, men jeg er også styret af de kvindeidealer, der findes, som jeg selvfølgelig også tager til mig. Hvis jeg render rundt med hår på benene ude på gaden, så vil jeg få den samme reaktion, som jeg gjorde, da jeg var en lille pige, siger hun. 

Elham Kavousi mener, der er brug for et mere realistisk kvindebillede. Derfor viser hun sine behårede ben i sin nye bog.
Elham Kavousi mener, der er brug for et mere realistisk kvindebillede. Derfor viser hun sine behårede ben i sin nye bog. Foto: Fra bogen ’Mørkglødet’.

Men trods det, mener hun stadig, at hendes historie kan gøre en forskel.

- Vi kan blive bedre til at vise et realistisk kvindebillede, så unge piger ikke får forskruede oplevelser af kvindekroppen. I virkeligheden er det ene bryst jo tit større end det andet, og der er hår på benene. Jeg gør min del og håber, det kan rykke lidt, siger Elham Kavousi.