Her er deltagerne i sæson 2 af 'Korpset - gjort af det rette stof'

30 deltagere skal skæres ned til ganske få, når fire tidligere jægersoldater tager dem igennem sæson 2 af 'Korpset - gjort af det rette stof'.

De danske elitesoldaters optagelsesforløb er kendt som et af verdens hårdeste - både fysisk og psykisk. Hvert år kommer ganske få igennem nåleøjet til Jægerkorpset, Frømandskorpset og Siriuspatruljen, som udgør de danske specialstyrker.

I TV 2-programmet 'Korpset - gjort af det rette stof', som sendes i starten af 2018, får 30 danskere mulighed for at prøve kræfter med et forløb, der tester, om deltagerne har, hvad der skal til for at blive elitesoldat.

- Intensiteten er øget i år, fordi aspiranterne nu kender konceptet fra første sæson. Derfor har vi varieret øvelserne, men vi har også skruet lidt op for gashåndtaget, fortæller Thomas Rathsack, chefinstruktør i 'Korpset'.

Programmet er ikke et samarbejde med Jægerkorpset og giver ikke adgang til specialstyrkerne. Men på kurset får de 30 aspiranter mulighed for at se, hvor langt de kan presse sig selv.

30 deltagere skæres ned i 'Korpset'

I første program er de 30 deltagere - også kaldet aspiranter - og de vil undervejs i de seks programmer blive reduceret - enten fordi de selv vælger af aflevere deres nummer, som de bærer på armen, eller fordi instruktørerne piller dem ud.

Aspirant nummer 9 og 26 på løbetur.
Aspirant nummer 9 og 26 på løbetur. Foto: Lars E. Andreasen / TV 2

Fælles for deltagerne er, at de alle er i god fysisk form. Blandt deltagerne er flere maratonløbere, crossfittere og ekstremsportsudøvere.

- Det er kapable fyre, vi har med at gøre. De er allesammen i rigtig fin form, og de vil det her projekt med hele hjertet, fortæller Thomas Rathsack.

Men det viser sig, at det kræver mere end en god fysik at gå hele vejen i 'Korpset'. Det handler om at være gjort af det rette stof, når deltagerne blandt andet skal igennem timelange marcher med tung oppakning og igennem afhøringer med torturlignende metoder. Det hele foregår, mens deltagerne udsættes for kulde og et minimum af søvn og mad.

Her er de 30 aspiranter

Tilrettelagt af tidligere jægersoldater

Kurset er tilrettelagt af fire tidligere jægersoldater, der i programmet er instruktører. I spidsen for kurset står tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

- Man kan forvente at få et indblik i den verden, jeg kommer fra - altså de danske specialstyker. Man kan få et indblik i, hvordan vi er som mennesker. Derudover kan man få et indblik i, hvordan den danske mand anno 2018 er - hvordan han reagerer, når han er udsat for et intenst pres, fortæller Thomas Rathsack.

Med sig har han tre andre tidligere jægersoldater. Det er Rune Krogh Danielsen, Magnus Hansson og Erik B. Jørgensen. De har sammenlagt over 30 års erfaring i Forsvaret og har alle været udsendt til krigszoner og været i kamp med fjendtlige styrker.

Her er de fire instruktører i Korpset