Dansk bowling-legende har kugler for én million kroner

Jesper Agerbo har vundet et hav af internationale medaljer, men han skal stadig høre på vittigheder omkring sin sportsgren.

Bowling, det er sådan noget, man spiller fredag aften med en bajer i hånden, og hvor man muligvis har spist en bøf inden.

Det er den fordom, som 37-årige Jesper Agerbo har mødt allerflest gange. Han er regerende Europa- og verdensmester og en af verdens mest vindende bowlingspillere.

- Hver gang man siger, at man spiller bowling, så starter folk altid med at grine, som om man joker med dem, siger Jesper Agerbo i Go' aften Danmark.

At bowle er dog dybt seriøst for Jesper Agerbo. Til TV 2 Lorry har han tidligere fortalt, at han i en periode på syv år trænede bowling fire til seks timer hver dag, cyklede mellem 250 og 750 kilometer om ugen, styrketrænede otte timer om ugen og løb fem kilometer hver tirsdag.

Alt dette var samtidig med, at han havde et fuldtidsjob ved siden af.

Kugler for én million kroner

Danskeren har vundet syv EM-titler, sølv og guld ved VM, og han er den eneste i verden, der har vundet alle seks titler, man kan vinde til Europa-mesterskaberne.

Når man er så god til sin sportsgren, er en nærliggende tanke, at man lever et liv i luksus. Sådan er det dog ikke for Jesper Agerbo, der til daglig arbejder som værktøjsmager. Der er ikke nok penge i bowling til, at man kan leve et liv i sus og dus. 

- Jeg har det ligesom alle andre mennesker, man bliver nødt til at stå op og gå på arbejde for at få nogle penge i kassen, siger Jesper Agerbog.

Bowling er også en halvdyr sport, hvor en kugle koster omkring 2500 kroner. Jesper Agerbo er dog i dag sponsoreret og betaler ikke selv for de kugler, han bruger.

Han har væltet kegler, siden har var fire år gammel og til TV 2 Lorry har han for nylig fortalt, at han i alt har haft mellem 400 og 500 bowlingkugler. Han har lige smidt 40-50 kugler ud, så nu er beholdningen nede på mellem 200 og 300 bowlingkugler.

En strike giver gåsehud

Mange danskere har nok den tanke, at bowling er en sport, hvor man tager et par skridt med en kugle, og så tyrer den ned ad et trægulv for at vælte 10 kegler.

For en verdensmester er der dog lidt flere elementer i sporten. 

- Vores fjende er olien, der bliver lagt på banen, som man ikke kan se, siger Jesper Agerbo.

En bowlingbane er 20 meter lang, og fra det øjeblik en kugle forlader hans hånd, ved Jesper Agerbo med det samme, om han har en god chance for at ramme en strike, hvor man vælter alle kegler. 

Ifølge den danske verdensmester har han gættet rigtigt i mere end 90 procent af tilfældene.

- Jeg får gåsehud, når jeg kan mærke, at kuglen er på vej ned for at strike. Det er ligesom at få en kildren igennem rygsøjlen. Det er en stor tilfredshedsfornemmelse, siger Jesper Agerbo.