Er dit barn klar til fastelavn - her er fem lette kostumer

16x9
Søndag er det fastelavn - men har du styr på kostumet til dit barn? Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Danmark (arkiv)

Kostumebogsforfatter kommer med råd til, hvordan man nemt kan lave en udklædning af ting, man kan finde i hjemmet.

På søndag er det fastelavn, og det betyder, at de små poder snart skal være udklædt i skole og institutioner.

Mange forældre har en drøm om at lave kostumerne selv, men når det kommer til stykket, kan det måske virke lidt uoverskueligt at skulle i gang med det helt store syprojekt, aftenen før der skal holdes fastelavn i børnehaven eller på skolen.

Udklædt som voksen

Heldigvis har Sabine Lemire, der er forfatter til gør-det-selv-kostumebogen ’Klæd dig ud’, løsningen.

Hun siger, at man sagtens kan skabe et kostume af få remedier, som man i forvejen har derhjemme.

Faktisk kan man lave et skægt kostume helt uden at skulle finde nål og tråd frem.

- Børn synes, det er sjovt at klæde sig ud som voksne, især hvis de kan få lov at låne mors ellers fars ting. Det kan være et slips eller en taske, siger Sabine Lemire.

Dinosaur, blomst eller mumie

Her har Sabine Lemire gjort lidt mere ud af dinosauren og vatteret piggene på ryggen. Kostumet kan dog sagtens laves med stof eller filt alene.
Her har Sabine Lemire gjort lidt mere ud af dinosauren og vatteret piggene på ryggen. Kostumet kan dog sagtens laves med stof eller filt alene. Foto: Monica Bach

Vil man gerne være lidt mere kreativ, kan man finde et pyjamassæt og en elefanthue og sy trekanter af stofrester på ryggen og baghovedet og dermed lave et dinosaurkostume, foreslår forfatteren.

Men vil man gøre det endnu nemmere, behøver man faktisk ikke at finde nål og tråd frem.

- Man kan sagtens bruge en limpistol. Det kan godt holde. I det hele taget kan man komme langt med en limpistol og tøj, man har i forvejen, siger Sabina Lemire.

Et andet eksempel på dette er, at man klipper farvede halvcirkler ud og syr eller limer dem fast i kraven på en grøn bluse og dermed laver et blomsterkostume.

Fire ruller gazebind kan give en fin mumieudklædning.
Fire ruller gazebind kan give en fin mumieudklædning. Foto: Monica Bach

Og så er der også de hurtigere klassikere. Køb et par ruller gazebind, og klæd barnet ud som en mumie, eller klip huller i et lagen og skab et spøgelseskostume, lyder rådene.

En klassisk løsning på en hurtig udklædning er spøgelset. Et slidt lagen og en saks er det eneste, du skal bruge.
En klassisk løsning på en hurtig udklædning er spøgelset. Et slidt lagen og en saks er det eneste, du skal bruge. Foto: Monica Bach