Smed parykken for første gang i tv-program: - Det var bestemt ikke sjovt

I 'Korpset' måtte Christian Jul Nielsen for første gang vise sig uden paryk - foran hele Danmark - og det var ikke helt nemt.

Da Christian Jul Nielsen var 15 år, tabte han alt sit hår - i løbet af bare fire dage. Han kunne i de dage fjerne store totter hår fra hovedet.

Siden da har Christian båret paryk. Men i 'Korpset - gjort af det rette stof' smider han parykken og viser sig skaldet. Og det er faktisk første gang, Christian skal vise sig uden paryk for andre end sine forældre og søster.

- Det var bestemt ikke sjovt, fordi jeg føler, det ser helt forkert ud til mig, og det passer slet ikke til mig. Når jeg ikke har den på, har jeg lavt selvværd. Jeg kan ikke forbinde mig selv med en kronraget fyr. Men jeg vidste godt, at det ville blive for besværligt at have den på velvidende om alle de ting, vi skulle igennem, så det måtte gøres, siger Christian.

Ikke nok med at deltagere og instruktører i programmet skulle se Christian uden paryk, så har hele Danmark også set ham skaldet.

Under optagelserne til programmet var det ikke noget, han tænkte så meget over det, men efterfølgende har det været mærkeligt at se sig selv på skærmen uden hår på hovedet.

Oplevelsen har dog gjort det lettere for Christian at forlige sig med at være skaldet. Da han tabte håret som 15-årig af uforklarlige årsager, var det ellers noget, der gav ham et stort hak i selvtilliden, og som stadig præger ham meget.

Bærer igen paryk

KORPSET 2

  • Fire tidligere jægersoldater forsøger i programmet 'Korpset' at vise, hvad der skal til for at blive elitesoldat.
  • De har designet et kursusforløb baseret på deres egne oplevelser og erfaringer, som 30 veltrænede danskere skal igennem. 
  • Først, når de har presset sig selv til det yderste, ved deltagerne, om de er gjort af det rette stof.
  • Korpset kan ses på TV 2 onsdag klokken 20 og på TV 2 PLAY.

Christian forlod 'Korpset' i tredje afsnit, så han nåede at have fire dage uden parykken. Efter han havde afgivet sit nummer, og dermed var ude af programmet og kameraernes søgelys, tog han som det første parykken på, da han trådte ud fra basen, hvor programmet optages.

- Den betyder bare rigtig meget for mig i forhold til selvtillid og selvværd. Men nu ved folk det, så måske bliver det lettere at smide den i fremtiden - især overfor dem, som står mig nært. Der skal i hvert fald ske en ændring på et tidspunkt - enten i form af medicinsk behandling, operation eller bare at acceptere at være skaldet, fortæller Christian til TV 2.

Ud over Christian måtte aspirant nummer 8, 13, 17, 28 og 30 også forlade programmet i tredje afsnit.

Fik nok af kulde og vand

For Christian og de andre fem aspiranter var det dagens våde element, der gjorde udslaget for deres exit.

- 'Korpset' har været det største nederlag i mit liv. Punktum. Som man ser på tv, gik jeg ud, fordi jeg havde mistet motivationen, og det er nærmest det eneste uacceptable, man kan gå ud på efter min mening. Jeg skulle bare have accepteret, at 12 timer op og ned i koldt vand ikke var nok, og at vi skulle lave lidt mere omkring det våde element, siger Christian.

Lige fra tidlig morgen til sen aften blev deltagerne i 'Korpset' udsat for masser af vand og kulde. I Jægerkorpsets optagelsesprøve er det nemlig - ifølge programmets instruktører, som alle er tidligere jægersoldater - en stor del af prøven at kunne håndtere kulde.

'Korpset' blev optaget i efteråret, så vandet i havnebassinet var kun få grader varmt.
'Korpset' blev optaget i efteråret, så vandet i havnebassinet var kun få grader varmt. Foto: Lars E. Andreasen / TV 2

Særligt for aspirant nummer 13, Søren Simonsen, var det især en udfordring at svømme rundt i et havnebassin, hvor han ikke kunne bunde. Som barn var han nemlig ved at drukne, og den oplevelse sidder stadig i ham. Det uddyber han i et interview lige efter, han har forladt programmet.

- Fornemmelsen af at skulle drukne og gå i panik var lidt ubehagelig, siger han.

Aspirant nummer 17, Aske Rask, trak sig også på grund af det våde element.

- Jeg er ikke så god til vand, og man bliver meget våd. Det har vi gjort hele dagen i dag, og så er det bare træls på træls, siger Aske, efter han er trådt ud fra basen, hvor programmet bliver optaget.

Hør alle reaktionerne fra de udgåede i program tre i videoen øverst i artiklen.

Her er de 30 aspiranter