Pighvar og kalvehaler fra Formel B

16x9
pighvar kalvehale formel b Foto:

Formel B har haft en Michelinstjerne siden 2004. Efter en rebranding i 2010 ændrede restauranten stil til et mere afslappet miljø uden sølvskeer og fine duge. Det har dog ikke ændret på restaurantens stjernestatus.

Her er deres bud på en ret, der er Michelinstjernen værdig:

Vesterhavspighvar med kalvehaleragout, persille, porre og persillerødder.

4 personer

Ingredienser:

400 gr. Pighvarfilet

200 gr. Reelt kalvehalekød (ca. 1,5 kg hele haler)

1 gulerod

1/8 selleri

1 skalotteløg

½ hvidløg

1 bdt. Bredbladet persille

2 dl. Reduceret hønsefond

250 gr. Smør

2 store artiskokker

1 violet artiskok

½ citron

3 kviste timian

Lidt olivenolie

Salt og peber

Kalvehaleragout:

Selleri, gulerod, skalotteløg skæres i små tern og sauteres i lidt smør. Bladene fra en kvist timian tilsættes sammen med det plukkede halekød. Det er vigtigt at kødet er fuldstændig befriet for sener og fedt.

1 dl. Hønsefond tilsættes sammen med 50 gr. Smør og dette koges ind til lidt konsistens og smages til med salt, peber og citronsaft.

Persillerod:

2 persille rødder skrubbes fri for jord og koges møre i saltet vand. Deles derefter på langs og grilles på skærefladen.

Porre:

Fjern det yderste lag og skyl grundigt i koldt vand. Kog derefter møre i saltet vand. Inden servering svinges der i smør.

Pighvar:

Pighvar fileterne deles i 4 stykker a´100 gr. (pighvar på ca. 3 kg. Er bedst)

1 dl. Vand koges op med 100 gr. Smør og lidt salt. Lagen piskes sammen og hældes over fisken, som inden servering bages i ca. 6 min ved 150 * i en forvarmet ovn. Til fisken akkurat kan "brækkes" fra hinanden.

Sauce: Persillebladene koges i spilkogende vand i ca. 10 min. Derefter blendes de til en fin og glat puré. (der spædes med så lidt vand at der akkurat kan blendes)

Hønsefond koges igennem med lidt finthakket hvidløg og sigtes. Smør koges sammen med hønsefonden, hvori der til sidst monteres persillepuré, til den er helt grøn. Dette skal ske lige inden servering, da pureen bliver mørkegrøn hvis den står for længe.

Anretning:

Den grønne sauce ligges på midten af tallerknen i en ring. Kalvehaleragout anrettes ovenpå. Dernæst den bagte fisk og grøntsager.

I sæsonen kan retten serveres med små friske hvidløgsskud.