Anmeldelse: Bruce i Herning sang for sang

16x9
Bruce Springsteen Foto:

Ligesom for to dage siden i Parken, kan du her se, hvordan Bruce Springsteen og E-Street Band klarer sig nummer for nummer udenr aftenens koncert i Jyske Bank Boxen i Herning.

Samlet anmeldelse - fem ud af seks stjerner. Koncerten i Boxen slår tirsdagens koncert i Parken med længder på flere forskellige parametre. Bruce havde åbenbart besluttet sig for, at det skulle være en reel hitparade. Og det ene store hit efter det anden blev spillet - og taget i mod med kyshånd af de 15.000 i Boxen. Publikum var, måske også af den grund, rigtig godt med. Og det virkede til, at de havde sig en fest. Under store dele stod publikum op. Og det hjalp godt på det, at Bruce gentagne gange var ude blandt publikum, som han også var i Parken. Men denne gang tog de fremmødte det mere til sig. Og så nævner vi kun kort, at lyden i Boxen er hørt en del bedre.

1. 'Long Walk Home' - fem ud af seks stjerner. Super god start. Stemningen er allerede nu fantastisk. Publikum er klart med. Og Bossen virker lige så klar, som han var i København. Dejligt.

2. 'My Love Will Not Let You Down' - fire ud af seks stjerner. Starten har været god og energisk. Lige som i Parken. Her behøver Bruce bare ikke at råbe på publikum, for at få dem med. En fed start med god stemning.

3. 'The Ties That Bind' - tre ud af seks stjerner. Et meget stationært nummer fra Bossen. Men alligevel klapper publikum. Niveauet på scenen er ikke helt oppe endnu, men det skal nok komme.

4. We Rake Care of Our Own' - fem ud af seks stjerener. Et lækkert nummer, der fik tribunen til at rocke. Det kunne Bossen også godt mærke. Han gav den lige lidt ekstra til sidst, så nummeret blev ekstra langt.

5. 'Out in The Streets' - fire ud af seks stjerner. Et fint nummer, hvor Bossen opfordrede publikum til at synge med og stå op. Hvilket de gjorde. Han virker rigtig godt, når man har ham lidt tættere på, end det var tilfældet i Parken.

6. 'Wrecking Ball' - fem ud af seks stjerner. Klart det mest populære nummer indtil videre. Folk stod op og sang med. Og når numre er populære, så giver Bossen den gerne lidt ekstra. Så nummeret blev ekstra langt. Rigtig fedt. Publikum er også helt med.

7. 'Death to My Hometown' - fem ud af seks stjerner. Han disker op med nogle store numre tidligt i koncerten. Og det er meget populært. Og den fik også god gas på 'Death to my Hometown'.

8. 'Hungry Heart' - seks ud af seks stjerner. Det bliver ikke meget bedre. Alle stod op under kæmpehittet. Og så slutter han det af med at crowdsurfe sin vej tilbage til scenen. Det var helt fantastisk. Han er 'Tougher Than the Rest'.

9. 'Tougher Than the Rest' - fire ud af seks stjerner. Han ridder bogstaveligt på en bølge af energi efter sin crowdsurfing. Der er god gang i både Bossen og publikum, der får sig en på opleveren. Jeg føler mig super godt underholdt.

10. Så blev det 'Does This Buss Stop at 82nd Street' - fire ud af seks stjerner. Også fin gang i den. Selvom Bossen flere gange er lidt stillestående, når han altså ikke er ude blandt publikum. Han har dog publikum i sin hule hånd.

11. 'For You' - tre ud af seks stjerner. Noget af energien er gået lidt af igen. Og publikum sidder ned på tribunerne igen. Og Bossen er tilbage bagved stativet.

12. 'I Wish I Where Blind' seks ud af seks stjerner. Helt fantastisk smukt, at han på den måde gruper publikums ønsker og spiller dem. Et fantastisk smukt nummer, som fik kæmpe applaus. Jeg blev lige lidt forelsket i ham der. Også selvom han, ifølge ham selv, ikke har spillet den længe.

13. 'The River' - fem ud af seks stjerner. Koncerten har et virkelig højt niveau. Mange store hits tidligt. Det er noget folk kan lide. Og et stort hit er 'The River' bestemt, så der blev ikke skånet på klapsalver og intimitet - selv i et fyldt Boxen.

14. 'Prove It All Night' - fire ud af seks stjerner. Nogle meget lange guitar-soloer betød, at energien faldt lidt hos publikum. Men fedt også at få noget af det. For både Bossen og flere i bandet er gode på spaden.

15. 'Murder Incorporated' - fire ud af seks stjerner. Selvom energien er gået lidt ud af publikum, så er der stadig knald på oppe på scenen. Og det virker til, at Bruce og E-Street har det fedt!

16. 'Johnny 99' - fem ud af seks stjerner. Det var virkelig med til at sætte gang i publikum igen. Rigtig fedt nummer, og god gang i den.

17. 'Open All Night' - fem ud af seks stjerner. En virkelig god omgang swing, der fik publikum helt op og ringe. Så meget så hele Boxen bogstavelig talt også gyngede. Der er virkelig knald på nu. Og så over godt ti minutter.

18. 'Shakled and Drawn' - fem ud af seks stjerner. Nøj, der var gang i den. Både på scenen og blandt publikum. Der blev danset alle steder, også på scenen. Et dejligt swingende nummer, der gør godt for humøret i Boxen. Der er virkelig knald på nu!

19. 'Waiting on a Sunny Day' - fem ud af seks stjerner. Super fedt nummer, et kæmpe hit, som folk elskede. Og så blev der sunget godt med. Det er en regulær folkefest med hit på hit. Og folk elsker det. Og Bruce er den, der er mest vild. Han opfordrer hele tiden publikum til at give mere af sig selv.

20. 'The Rising' - fire ud af seks stjerner. Et fint nummer, som selvom det er et fint hit, druknede lidt i alle de andre store numre. Men det var stadig lækkert at høre på. Og Bossen har publikum oppe og stå hele tiden nu. Det kan kun være et godt tegn.

21. 'Badlands' - fem ud af seks stjerner. Der var virkelig god gang i Badlands, som tydeligvis var manges favorit her i Herning. Alle stod op og klappede med under nummeret, der varede omkring ti minutter. Man kan ikke sætte mange fingre på Bossens indsats. Han gør det godt, og prøver virkelig at holde energien oppe - også hos publikum. Som heldigvis ikke behøver det ret meget.

22. 'Land of Hope and Dreams' - fire ud af seks stjerner. Sidste nummer inden ekstranumrene. Og det var meget populært, specielt mod slut. Enorme klapsalver mod Bossen og E-Street Band. De bukkede, og så spillede de straks det første ekstranummer.

Ekstranumre:

23. 'Born in the USA' - fem ud af seks stjerner. Boxen elskede kæmpehittet, som blev skrålet med på. Bossen behøvede ikke at gøre meget andet end at spille omkvæddet, så var folk på. Og det blev et af aftenens helt store højdepunkter, som det også bør være.

24. 'Born to Run' - fire ud af seks stjerner. Endnu et stort hit. Det dæmper dog lidt på energien, at alt lyset i Boxen er blevet tændt. Som om vi er ved at slutte. Men Bruce er ligeglad. Han spiller bare som intet er hændt.

25. 'Dancing in the Dark' - fem ud af seks stjerner. En god sang, piger på scenen, der danser og spiller guitar. Det er billige point. Men også sjovt. Og så virker Bossen virkelig som en mand af folket, når han gør sådan noget. Fantastisk.

26. 'Ramrod' - tre ud af seks stjerner. Energien røg lidt ned igen efter at have været oppe på maks i flere numre. Men ikke på¨scenen, hvor Bossen og resten af bandet virkelig gav den gas med dans og deres egen lille fest. De har det i hvert fald sjovt.

27. 'Tenth Avenue Freeze-Out' - fem ud af seks stjerner. Meget populræt, at han var ude blandt publikum igen. Og så er det et numer med god gang i. Så det blev et sikkert hit.