D&G lukker og slukker

16x9

De laver alt fra ure, solbriller og parfumer til sko, tasker og tøj, men fra næste sæson er det slut. Dolce og Gabbana lukker D&G ned

De laver alt fra ure, solbriller og parfumer til sko, tasker og tøj, men fra næste sæson er det slut. Dolce og Gabbana lukker deres billige underlinje D&G ned.

Flere designere lancerede i starten af 90'erne billigere underlinjer af deres eksklusive mærker, så mange flere almindelige mennesker kunne få råd til at svøbe sig i lidt luksus. Dette var også tilfældet for Dolce og Gabbana, der lancerede deres vilde, unge, og sjove underlinje D&G.

Det viste sig at være en fremragende idé, da D&G i dag med en kæmpe portefølje af produkter omsætter for 400.000 millioner euro om året. Ikke desto mindre har det italienske makkerpar Dolce og Gabbana valgt at lukke denne del af forretningen ned fra næste sæson.

Den officielle grund til lukningen lyder, at D&G er begyndt at kannibalisere på Dolce og Gabbana, da D&G simpelthen er blevet for luksuriøst, og de to mærker derfor prismæssigt har nærmet sig hinanden for meget. Det mener modeekspert Uffe Buchard imidlertid ikke er hele historien bag lukningen.

Det handler om mere end billige luksusvarer
Med den enorme succes, Dolce og Gabbana har skabt med D&G, undrer det mange i modebranchen, at de to herrer har valgt at trække stikket for linjen. At lukningen alene skulle skyldes, at D&G er blevet for luksuriøs har Uffe Buchard da også svært ved at tro.

Den danske modekonsulent, som har fulgt det italienske makkerpar, siden de brød igennem i starten af 80'erne, mener derimod, at den skattesag, som i øjeblikket kører mod dem, har været en af de primære årsager til D&G's endeligt.

"De er beskyldt for skatteunddragelse for 2-3 milliarder kroner af den italienske stat. Det er en sag der har kørt i et halvt år, og som stadig bliver undersøgt - og som kan tage nogle år at komme til bunds i", fortæller Uffe Buchard.

"Mine kilder i Milano, mener de skal bruge tid fysisk på skattesagen, så derfor kan de ikke nå at holde begge gryder i kog. Vi taler om to mænd der har 3.000 ansatte. De har fingrene med i alt, det er de kendt for, og når den her sag tager tid fra dem, kan det altså virkelig godt være derfor de lukker D&G ned", vurderer Buchard.

Dolce og Gabbana, stjerner og unge modeller
Uffe Buchard har ved flere lejligheder mødt Dolce og Gabbana, som aldrig har holdt sig tilbage for at feste med både Hollywoods store stjerner samt horder af unge mandlige modeller.

Hør Uffe fortælle lidt om mændene bag Dolce og Gabbana i indslaget nedenfor: