Sådan laver du verdens bedste pandekager

16x9

Kokken Claus Holm giver dig her opskriften på det, der ligner verdens bedste pandekager.

Selv er han i hvert fald ikke i tvivl:- De her er ekstremt lækre. Det er min fars opskrift, og hemmeligheden ved dem er, at der er meget mere æg i end i traditionelle pandekager. Til gengæld er der ikke så meget mel i.

Man skal imidlertid lige væbne sig med lidt tålmodighed, da de første par stykker kan være lidt genstridige af få bagt.

- Det er fuldstændig ligesom med kærlighed, de to første er svære, siger Holm med et grin.

Pandekagerne er søde i sig selv, så kokken spiser dem ikke med sukker, men foretrækker lidt syremodspil i form af hybenmarmelade eller rababerkompot. Og endelig kan man toppe hele herligheden med en god klat is.

- Hansens vanilleis. Så bliver det ikke bedre, forsikrer Claus Holm.

Verdens bedste pandekager:
Ingredienser:
8 friske æg
100 g sukker af det hvideste slags (i en lidt sundere version, brug gerne økologisk rørsukker)
Kornene fra 1 stang vanille
100 g dansk hvedemel (eller fuldkornsmel)
150 g dansk smør,
3/4 l mælk

Fremgangsmåde:
Kom æg, vanillekorn og sukker i en skål og pisk det sammen. Tilsæt mel og pisk sammen.

Smelt smør i en gryde, og hæld smøret op i skålen, og rør rundt. Tilsæt mæk og pisk det sammen. Lad dejen hvile en halv time på køl.

Kom lidt smør på en varm pande, og steg så pandekager, cirka halvandet minut på hver side.

Af: Claus Holm "Sans og Samling"