Hvilken EM-trøje er den grimmeste?

16x9
Danmark Foto:

På fredag fløjtes der op for EM-slutrunden i Polen og Ukraine. I de næste tre uger kæmper 16 lande om at blive europamester, men allerede nu kårer vi både den grimmeste og den fedeste spillertrøje.

Eurowomans moderedaktør Pernille Teisbæk har taget et grundigt kig på de i alt 32 trøjer. De 16 lande har hver især to trøjer med til EM.

Den grimmeste trøje er ifølge Teisbæk kroaternes outfit, selvom farverne er røde og hvide som danskerne.

"Det ternede mønster holder slet ikke. Den minder mere om den prikkede bjergtrøje fra Tour de France, end den ligner en fodboldtrøje. Alt i alt gør den det ikke godt, designet er alt for forstyrrende og rodet," lyder vurderingen.

Rædselsfuld svensker
En anden trøje, der heller ikke scorer mange point hos Pernille Teisbæk, er den svenske udebanetrøje, der har en bred karakteristisk gul streg tværet diagonalt hen over trøjen.

"Den er rædselsfuld. Den gule stribe ser mærkelig ud, og får trøjen til at se deform og aflang ud. Den mørkeblå farve er egentlig ok, men den gule bannerstribe ødelægger alt. Jeg håber ikke, at Sverige kommer til at spille i den under EM, selvom deres naturlige gule trøje heller ikke er særlig pæn," siger hun.

Hun peger på, at hvis man endelig skal fremhæve en gul trøje, så foretrækker hun Ukraines, der er mere stilsikker med et par enkle streger på tværs af brystet.

En tredje trøje, der presser sig ind i de grimmes top tre, er den russiske. Både hjemme- og udetrøjen bærer - ligesom den svenske - præg af at der en bannerlignende stribe henover trøjen.

"Trøjen og farverne er egentlige meget fine, men igen ødelægges det af en stribe, der bare ikke passer ind," vurderer Pernille Teisbæk.

De fedeste trøjer
En ting går igen, når Pernille Teisbæk modsat kårer de flotteste trøjer. Det handler om at være simpelt og pænt, og her stryger Frankrigs moderigtige mørke trøje direkte ind på førstepladsen

Den er superfed, selvom den er ret enkel. Jeg kan godt lide kraven og de stribede detaljer, og så er det et plus, at der ikke er så meget flimmer på trøjen, som gør at man sagtens kan gå med den til hverdag. Ser man f.eks. på Irlands trøje, så er det jo alt for voldsomt med det store '3' logo på maven. Det er meget forstyrrende med et kæmpe tal foran, når der også er et spillernummer på ryggen. Det kunne godt være gjort mere diskret," mener Pernille Teisbæk.

Hun synes også, at den danske trøje er ret fed, og det er ikke for at hive Danmark frem i patriotismens navn. Men udover trøjens form og design bifalder hun den dybrøde farve, der ser flot ud på en bane, fordi det går godt i spænd med det grønne græs.

Ser maskulin ud
"Jeg kan godt lide formen, der gør, at man får lidt bredere skuldre, og det giver det et mere maskulint look."

Udover Frankrig og Danmarks får England og Portugals trøjer også plusser hos Pernille Teisbæk.

Se alle trøjerne i galleriet i linkboksen. Her kan du også læse om de "misundelige" nordmænd, der sviner Danmarks og Sveriges trøjer.