Batman-premierer aflyst efter biografmassakren

16x9

Producenten bag "The Dark Knight Rises" har aflyst yderligere to gallapremierer i kølvandet på massakren i en forstad til Denver natten til fredag.

Batman-filmens stjerner skulle have kastet glans over festforestillinger i Mexico og Japan i aften, men Warner Bros. meddeler, at skuespillerne bliver væk på grund af de tragiske hændelser, der kostede 12 mennesker livet, mens 58 blev såret, heriblandt flere alvorligt.

Få timer efter skyderiet aflyste studiet den planlagte gallapremiere i Paris.

Holmes fremstilles i dag
Politiet anholdt den 24-årige studerende James Holmes uden for biografen i forstaden Aurora og han bliver senere i dag fremstillet i retten.

I kølvandet på fredagens blodbad har Hollywood-studierne besluttet at udsætte offentliggørelsen af weekendens biograftal et døgn. Det sker i respekt for ofrene og derfor vides det først sent i aften dansk tid, om sidste del af Christopher Nolans Batman-trilogi satte den forventede nordamerikanske premiererekord.

Brancheavisen Daily Variety vil dog vide, at "The Dark Knight Rises" i fredags alene solgte billetter for 75 millioner dollars, godt 457 millioner kroner, i USA og Canada. Lørdag og søndag faldt biografbesøget dog noget under indtryk af massakren.