Her er verdens mest indflydelsesrige mænd

16x9
Cast member Joseph Gordon­Levitt arrives with Seth Rogen for the premiere of the film 50/50 in New York Foto:

George Clooney, Jon Stewart og andre kendinge er afløst af nye ansigter på 2012-udgaven af hjemmesiden AskMens top 49 over verdens mest indflydelsesrige mænd. Førstepladsen går i år til James Bond.

Dermed placerer agent 007 sig foran verdens hurtigste mand, den jamaicanske sprinterkonge Usain Bolt, som har en en anden overraskelse lige i hælene.

USA's tidligere præsident Bill Clinton er nemlig nummer tre på listen, hvormed han overhaler såvel sin efterfølger Barack Obama og dennes republikanske modkandidat Mitt Romney.

Resultatet påvirket af Bonds jubilæum
Brugerne af AskMen.com er som altid blevet spurgt om, hvilke mandlige personligheder, der gør størst indtryk i år. Og med godt en halv million besvarelser fra hele verden, er det et overbevisende antal læsere, som har stemt Bond til tops.

Hjemmesidens redaktion vurderer, at resultatet er påvirket af, at den britiske mesterspion fyldte 50 år som filmhelt sidste fredag, ligesom det spiller ind, at det nye Bond-eventyr "Skyfall" får premiere i slutningen af denne måned.

George Clooney må vige pladsen
Længere nede på listen ligger Kanye West som nummer 31, og han sikrer sig dermed en rekord. Rapperen har nemlig nu optrådt på top 49 i alle de syv år, listen er udarbejdet. Til gengæld er George Clooney nu helt ude af listen, hvor han indtil 2011 ellers var fast inventar med hele seks år i det fine selskab.

De nye navne for 2012 tæller yngre Hollywood-skikkelser som Joseph Gordon-Levitt og Jimmy Kimmel samt et royalt islæt i skikkelse af prins William. Storbritanniens fremtidige konge opnår dog kun en 21. plads.

På top 10 ses også den sydafrikanske iværksætter og forretningsmand Elon Musk, som er relativt ukendt herhjemme. Det samme gælder sandsynligvis amerikanerne Kevin Systrom og Mike Krieger, som står bag fototjenesten Instagram.

AskMens nye top 10 ser således ud:
1.
James Bond
2. Usain Bolt
3. Bill Clinton
4. Seth MacFarlane
5. Joseph Gordon-Levitt
6. Jimmy Kimmel
7. Elon Musk
8. Frank Ocean
9. Kevin Systrom & Mike Krieger
10. Ryan Gosling

.

.

.

.

.

.