Rambo forbudt i Burma

16x9

Politiet i Burma har givet DVD-sælger­ne strenge ordrer på at holde fingrene fra Sylvster Stallones nye film "Rambo". Helten tager nemlig kampen op mod landets forhadte styre.

Trods forbuddet er piratkopier nemme at få fat i. Der kan erhverves for en slik på omtrent hvert andet gadehjørne i den tidligere hovedstad Rangoon.

Indbygerne taler også meget om filmen. Efter 45 år med militærjuntaen elsker de, at nogen trodser regimet, om det så bare er en filmfigur fra Hollywood. "Folk er vilde med citatet "Live for nothing, die for something"", betror en af storbyens indbyggere nyhedsbureauet Reuters med henvisning til det slogan, Hollywoods markedsføringsmaskine har sat på "Rambo".

Andre fantaserer om, at Stallone og hans figur ligefrem kan være med til at vælte militærstyret ved at give burmeserne mod på at sende bud efter amerikanske tropper. i den fjerde film om John Rambo er Vietnam-veteranen egentlig gået på pension, men forlader trygheden i Bangkok for at redde en gruppe kristne missionærer, der er taget til fange i junglen i det østlige Myamar, som regimet kalder Burma.

Ifølge anmelderne er der mere blod og flere eksplosioner, end der er handling, men det har en af Reuters kilder i det fattige land en anden tolkning af: "Rambo er meget grusom, men hans grusomhed er for intet at regne mod militærjuntaens", lyder det. "Rambo" får premiere herhjemme den 29. februar.