ABC:Danskere er de gladeste i verden

16x9
Danske roligans overværer landsholdets træning i Le Meridien Golf and Country Club i Portimao, Algarve, Portugal Foto:

Den amerikanske TV_station påstår, at vi er det gladeste folkefærd. Hvad mener du?

I morgen aften kl. 22 vil den amerikanske TV-station ABC i programmet 20/20 komme med en historie, som nok skal overraske de fleste danskere. Vi bor nemlig i verden gladeste land.

Det er svært at tro, når man ser ud af vinduet og opdager noget, der ligner en blanding af finsk socialrealisme og en sovjetisk statsmandsbegravelse, men ikke desto mindre er det, hvad de gode amerikanere påstår.

De baserer deres påstand på undersøgelser foretaget af sociologer ved universiteterne i Leicester og Rotterdam. De har med omhu beskæftiget sig med begrebet "glæde" og er nået frem til at vi her til lands dyrker det bedst i verden.

Man er ifølge forskerne i Leicester glad, når man er sundhed, godt ved muffen og klog - og så spiller vejret, skatten og fodboldlandsholdets fadæser mindre roller.

Danmark fører foran Schweiz, Østrig og Island. Bahama-øerne kommer på femtepladsen i top ti som også inkludere Sverige og Finland. Himlaya-nationen Bhutan og stinkende rige Brunei er også i top ti, der rundes af med Canada.

Det er samtidig værd at notere, at verdens største magter ikke nødvendigvis er de gladeste. USA er nummer 23, Tyskland er nummer 35, mens England og Frankrig ligger nummer hhv. 41 og 62. OL-værterne fra Kina, som er i økonomisk fremdrift, men hvor demokratiet stadig er en by i Rusland er gladere end både Japan, Indien og ja, Rusland.

Er man virkelig sortseende og pessimist, og vil man gerne dyrke det lidt mere, så skal man såmænd blot rejse til Burundi. Det er verdens ugladeste land på plads nummer 178.

ABC har besøgt vores hovedstad og har lavet et indslag til programmet, hvor de ser danskere som en nation, der spiser sildemadder og går i Jaco-form. De noterer sig også, at vi har produceret modellen Helene Christensen og komikeren Victor Borge, som de påstår, er vores mest berømte landsmand, hvilket nok skal få H.C. Andersen til at vende sig i graven på Assistens Kirkegård.

Det kan man så tænke over! Stadig ville vi nok have været lidt gladere, hvis vi skulle følge EM med spænding eller hvis vores cykelryttere kunne bestige bjerge uden kanyler i armen.

Nederst på formularen