LISTE: Her er de dyreste lejligheder i landet

16x9
Projektet på Vejle Havn kommer til at indeholde en af de dyrest udbudte lejligheder på det danske marked. Foto: Home Vejle / Home Vejle

9 ud af 10 af de absolut dyreste lejligheder i Danmark ligger i København. Men nu har en jysk by sneget sig med på toplisten.

Det er ingen hemmelighed, at Danmarks mest mondæne og værdifulde lejligheder skal findes i København. Men jysk luksus sniger sig nu ind på listen over de dyreste lejligheder til salg her i landet.

Det er det prestigefyldte projekt Havneøen ved Vejle Havn, som indeholder en penthouselejlighed, der er udbudt til 16 millioner kroner.

Ifølge ejendomsmægleren bag salget, Jesper Frendrup Guldmann fra Home, så bliver en lejlighed i den prisklasse nok ikke solgt lige med det samme. Men han tror på, at den bliver solgt, når lejligheden er færdigbygget.

- Jeg kunne godt forestille mig, at der kommer en udlandsdansker hjem og køber den. Det er klart, at træerne ikke vokser ind i himlen. Vejle er ikke Aarhus eller København, men med alle de arbejdspladser, man med en times radius kan nå fra Vejle, tror jeg på, at Vejle virkelig kommer op og markerer sig på landkortet inden for de næste fem år, siger Jesper Frendrup Guldmann til Boliga.

72.419 kroner per kvadratmeter

Med en udbudspris på 16 millioner er der stadig lang vej op til den dyrest udbudte lejlighed lige nu, som er under opførelse på Fortkaj i København – her skal man slippe det dobbelte: 31.995.000 kroner – og så får man endda 12 kvadratmeter mindre i forhold til lejligheden i Vejle.

De ti dyreste lejligheder til salg lige nu har en gennemsnitlig pris på 19,7 millioner. Det viser opgørelsen fra Boliga.dk.

Det giver en gennemsnitlig pris på 72.419 kroner per kvadratmeter – noget langt fra den gennemsnitlige kvadratmeterpris på alle solgte boliger i hele landet i januar måned – her er gennemsnittet 12.369 per kvadratmeter.

Mens ni ud af ti boliger på listen ligger i København, så er der stadig jysk luksus at hente, hvis man vil betale mindre end 16 millioner. For eksempel er der lige nu en 14 millioner kroner dyr lejlighed til salg i Aalborg, mens den dyreste i Aarhus er udbudt til 11 millioner kroner.

TOP 10: De dyreste million-lejligheder

Havneøen, Vejle

Foto: Home
Listen starter med den omtalte lejlighed i Vejle, hvor du kan få 400 kvadratmeter luksuslejlighed for 16.000.000 kroner
Med lejligheden følger en udsigt fra 10. sal udover Vejle Havn. Lejligheden er under opførelse.

Åbenrå, København K

Foto: Nybolig
Lige ved Botanisk Have i København finder vi den næste penthouselejlighed. Med en salgspris på 16.500.000 kroner, er lejligheden blandt top ti. 
Kvadratmeterprisen er 68.464 kroner, og du får dermed 241 kvadratmeter, såfremt du hiver den store tegnebog frem.

Piet Heins Vej, Rungsted Kyst

Foto: Google Maps
Med et stort grønt område i baghaven og få hundrede meter til vandet, ligger nummer 7 på listen - en ejerlejlighed på Rungsted Kyst. 
For 16.900.000 kroner kan man således erhverve sig 271 kvadratmeter bolig.

Strandgade, København

Foto: Ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen
Strandgade ligger på Christianshavn, og lejligheden ligger klods op ad vandet. Der er 269 kvadratmeter bolig til en pris på 16.900.000 kroner
Fra den store tagterrasse er der udsigt til både Operahuset, Noma og Inerhavnsbroen. 

Fortkaj, København

Foto: Projekt COBE
Billedet her viser den nuværende Fortkaj på Nordhavn i København. Den store silo bliver i stedet til mondæne og helt nyopførte lejligheder. Faktisk ligger tre af lejlighederne på denne liste på samme adresse: Fortkaj 30.
Lejligheden her på 276 kvadratmeter ligger på 9. og 10. sal, og er udbudt til 17.995.000 kroner.

Islands Brygge, København

På Islands Brygge i København S er en endnu ikke færdigbygget lejlighed til salg af den nette sum på  18.995.000 kroner.
Her er udsigt til masser af vand, og med en kvadratmeterpris på 86.023 er det Danmarks andendyreste målt på kvadratmeterpris - for der følger 'kun' 215 kvadratmeter med ved køb.
 

Christiansgave, Rungsted Kyst

Foto: Google Maps
På en priatvej i Rungsted Kyst er der lige nu en 228 kvadratmeter stor lejlighed til salg. En lejlighed få hundrede meter fra vandet, og en knap 100 år gammel bygning kan blive din for 18.900.000 kroner.

Fortkaj, København

Foto: Projekt COBE
Endnu en lejlighed fra Fortkaj-projektet på Nordhavn. Lejligheden her minder på mange måder om nummer seks på listen. 
På trods af det samme antal kvadratmeter (276) bliver prisen 18.995.000 kroner - Vi ryger dog også en sal længere op end den foregående lejlighed på Fortkaj.

Amagertorv, København

Foto: Ejendomsmægler Lützau
På Amagertorv finder vi den absolutte topscorer hvad angår kvadratmeterpris. 105.150 kroner per kvadratmeter.
Der er tale om 233 kvadratmeter til 24.500.00 kroner. Ifølge ejendomsmægleren bag lejligheden, er lejligheden netop blevet solgt, og dermed bliver Amagertorv en af de dyreste lejligheder, der nogensinde er solgt i Danmark.

Fortkaj, København

Foto: Projektet COBE
På førstepladsen finder vi en endnu en lejlighed på Fortkaj. Her er der tale om kronjuvelen. 388 kvadratmeter for 31.995.000 kroner
Lejligheden rummer fiire altaner på hver omkring 16 kvadratmeter, elevator fra stueetagen og op til lejligheden og receptionist i stueetagen. Og så er der syv meter til loftet i det højeste rum.
Lejligheden ligger på 13. og 14. etage, og der bliver dermed tale om en grandiøs udsigt for køberen af Danmarks dyreste lejlighed.
Du kan læse mere om Danmarks dyreste lejligheder HER.