De forvandlede et hus med en smart detalje - nu sælges luksusboligen for et stort millionbeløb

1,5 år er der brugt på at forvandle denne gamle bygning til et luksushjem. Nu skal boligen, der gemmer på en smart detalje, sælges.

I det indre København - i det område, der i folkemunde i mange år har heddet 'Pisserenden' - ligger et gammelt industrilokale. Et hus, der har mange år på bagen og mange historier at fortælle.

Huset har været en hestesmedje, et hus for glædespiger og et fotostudie.

Nu har det igen fået et nyt formål - i TV 2-programmet 'Mesterlige ombygninger' forvandles det til en luksusbolig med et indbygget atelier.

En hård nød at knække

I dag, 1,5 år efter, at optagelserne og byggeriet begyndte, står det hele færdigt. Og det har ikke været en nem proces, fortæller den tidligere reklamemand Morten Angelo, der er ejeren af den gamle smedje.

Byggeriet har været en udfordring af de helt store.

Her kan du se 'Mesterlige ombygninger'

TV 2-programmet Mesterlige ombygninger sendes hver tirsdag aften på TV 2.

Du kan også se 'Mesterlige ombygninger' i en forlænget udgave på TV 2 Play.

Her hjælper arkitekten David Zahle, der er partner i det danske arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group, en række danskere med deres vilde boligprojekter.

Han er 43 år, gift med skuespiller Maria Rich, som han har tre drenge med. Han er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole og Royal Academy of Fine Arts, Architechture.

- Det hårdeste - udover at leve på byggepladsen - har været de kommunale instanser. Det har været en langsom proces, for bygningen skulle konverteres fra erhverv til bolig, og det har ikke været det nemmeste. Ventetiden er nogle gange bare det hårdeste, siger Morten Angelo til TV 2.

En af de helt store byggemæssige udfordringer var, hvordan man kunne få mere lys ind i boligen, der ligger klemt inde mellem to andre bygninger. 

Her kom den arkitekt, som TV 2 havde sendt for at hjælpe, på en god idé - en smart detalje.

Den smarte detalje

David Zahle, der er partner i tegnestuen BIG, foreslog, at Morten Angelo byggede en slags lystunnel, der kunne transportere lyset med spejle.

Resultatet blev så godt, at selv manden bag idéen blev imponeret.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det hele endte med at se ud. Nederst kan du se prisen for hele herligheden.

Morten Angelo er selv ret godt tilfreds med resultatet, men han har fundet et nyt projekt, som han gerne vil kaste sig over.

Derfor har han besluttet sig for at sælge den gamle smedje, der er sat til salg som et såkaldt 'skuffesalg' hos en lokal mægler.

- Jeg er meget glad for at bo der, og jeg kunne sagtens blive boende. Det er kun, hvis den helt rigtige kommer forbi, at det bliver solgt, fortæller den tidligere reklamemand, der ikke vil afsløre, hvor meget han tjener, hvis han får den pris, som han ønsker.

Én ting er dog sikkert. Vil man eje den gamle smedje, skal den store pengepung på bordet.

For Morten Angelo vil have næsten 12 millioner kroner for boligen - og ønsker man at tilkøbe den tilhørende kælder på cirka 100 kvadratmeter, skal man betale 13,5 millioner kroner for at flytte ind, lyder det.

Mesterlige boliger
Her er de seks vilde boliger